Zomerse horrorfilms

Zomerse horrorfilms tijdens de hittegolf

Een horrorfilm heeft een aantal belangrijke kenmerken. Ze zijn in de regel duister, bloederig en angstaanjagend. Maar als de thermometer meer dan 30 graden Celsius aangeeft en de zon tot laat in de avond volop schijnt, dan is de sfeer er niet naar om zo’n film op te zetten. Natuurlijk kan je wachten tot de zon onder is en het een paar graden is afgekoeld, maar je kan ook een zomerse horrorfilm kijken!

Een zomerse horrorfilm speelt zich grotendeels af op klaarlichte dag terwijl een exotische omgeving of een tropisch eiland vaak het podium zijn waar de huiveringwekkende taferelen zich afspelen. Niet geheel onbelangrijk voor de liefhebber van schaarsgeklede mensen lopen de hoofdprotagonisten vaak rond in hen blote bast of in een nietsverhullende bikini. Zoals in de vermakelijke horrorfilm The Ruins.

The Ruins

Opgejaagd

In de film van regisseur Carter Smith gaan 2 stelletjes op vakantie. Ze verblijven in een resort waar de dagen gevuld worden met zuipen, feesten en zonnen. Verder dan het zwembad van de locatie komen ze niet terwijl Jeff (Jonathan Tucker) eigenlijk wel behoefte heeft aan een beetje cultuur opsnuiven. Dan ontmoeten zij Mathias (Joe Anderson). Een uiterst vriendelijke jongen die een uitje naar een eeuwenoude tempel nabij het maya dorp op de planning heeft staan. De vrienden besluiten om de volgende dag met hem mee te gaan, maar de trektocht door de jungle ontaard in een bloederige survivaltocht als zij worden opgejaagd door de lokale bewoners. Die er alles aan doen om de bezoekers die de tempel willen bezoeken weg te jagen. Misschien was een tripje naar een tropisch eiland een betere keuze geweest.

Sweetheart

Onbewoond eiland

Daar zal Jenn (Kiersey Clemons) het niet helemaal mee eens zijn. Want het hoofdpersonage in de horrorfilm Sweetheart spoelt aan op een onbewoond eiland. Moederziel alleen probeert ze een manier te vinden om te overleven en het gaat haar redelijk goed af. Tot de nacht aanbreekt, want dan wordt ze opgejaagd door een afzichtelijk monster dat in de oceaan leeft. Wanneer de zon ondergaat komt het beest tevoorschijn. Hunkerend naar vers vlees en bloed en Jenn lijkt als enige eilandbewoner op het menu te staan. Had ze nu maar een aantal vrienden die haar niet alleen gezelschap kunnen houden, maar haar ook kunnen helpen om het wezen tot een halt toe te roepen. Maar in gezelschap op een tropisch eiland verblijven is ook niet alles.

Blumhouse-s-Fantasy-Island_ps_1_jpg_sd-low_©2019-CTMG-Inc-All-rights-reserved

Fantasieën

Daar kunnen de bezoekers van het eiland in de horror/thriller Fantasy Island over meepraten. In de film van Blumhouse Productions bezoeken zij het eiland van de mysterieuze Mr. Roarke (Michael Peña) die hen belooft dat hen wildste en stoutste fantasieën werkelijkheid worden. Hoewel er spelregels zijn. Niemand mag het eiland verlaten en de fantasie moet volledig uitgespeeld worden. Hoewel voor de uiteenlopende individuen de fantasie veelbelovend begint, verandert het walhalla in een afgrijselijke nachtmerrie als ze worden opgejaagd door bloeddorstige moordenaars, schietgrage gangsters en moordlustige huurmoordenaars. Waren de gasten maar aan land gebleven en hadden ze maar gekozen voor een onschuldig reisje naar een zomerkamp.

Midsommar_ps_1_jpg_sd-low

Zomerkamp

Maar een zomerkamp staat ook niet garant voor een rustige vakantie. Dat ondervinden de vrienden in de horrorfilm Midsommar. De film van regisseur Ari Aster is bijzonder en speelt zich volledig af in daglicht. Niet alleen uniek, maar ook bijzonder dat een zomerse film zo ontzettend intens kan zijn. De intensiteit komt voort uit de vreemde praktijken die zich tijdens het zomerfestival van de Zweedse commune die zij bezoeken afspelen. Waar het gedrag van de ogenschijnlijk vriendelijke bewoners wordt met de dag vreemder wordt en het ook steeds duidelijker wordt dat ze deze trip hoogstwaarschijnlijk niet gaan overleven. Waren ze maar thuis gebleven en naar het strand gegaan, want daar kan toch niets gebeuren?

Heb jij nog een leuke zomerse filmtip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.