Zombieland

Zombieland (2009) review

ZombielandHoe zou jij je klaarstomen voor de zombie Apocalypse? Zou je jezelf opsluiten en er het beste van hopen of ga je juist de straat op? The Social Network-acteur Jesse Eisenberg speelt in de horror/komedie Zombieland de rol van Columbus. Een overlever van de virusuitbraak en al vanaf het eerste moment een persoon die de door zichzelf opgelegde regels keurig opvolgt om de zombies, die de wereld hebben overgenomen het hoofd te kunnen bieden. Maar zaken lopen altijd anders dan verwacht. Hoe goed je ook bent in plannen.

Samenvatting van het verhaal – In de door Ruben Fleischer geregisseerde film zien we hoe Columbus een zee aan regels bedenkt om de zombie Apocalyps te kunnen overleven, maar wanneer hij in contact komt met de schietgrage cowboy Tallahassee (Woody Harrelson) worden deze ruchtzichloos aan de kant geschoven. Terwijl ze de jonge meiden Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin) ontmoeten en al snel tot de ontdekking komen dat eigenlijk niemand te vertrouwen is. Hoewel, de grootste dreiging nog steeds in de vorm van de rondzwervende zombies aanwezig is, komen de heren er ook achter dat hun nieuwverworven metgezellen niet helemaal eerlijk zijn.

Recensie – In een vlotte film zien we hoe het gezelschap van de ene in de andere uitzichtloze situatie belandt en hoe ze met grof geweld de zombies een kopje kleiner maken. Door de overtuigende make-up effecten en special effects zien de zombies er angstaanjagend uit, maar zijn ook de bijzondere methodes waarop de hoofdrolspelers hun tegenstanders voor eens en altijd uitschakelen een lust voor het oog. Als bloederige en smerige taferelen tenminste je ding zijn. Want vergis je niet, buitensporig geweld en een hoop zwarte humor gaan hand in hand in deze topper.

Dat Zombieland zo vermakelijk is, is niet alleen te danken aan het vlotte montagewerk, het interessante verhaal en de overtuigende special effects, maar ook aan de hoofdrolspelers. Jesse Eisenberg is werkelijk fenomenaal als de sullige survivor Columbus terwijl Woody Harrelson met zijn gevatte opmerkingen en doortastende aanpak een echte bad-ass is! En ik mag absoluut Emma Stone en Abigail Breslin niet vergeten, want beide dames staan hun mannetje en voelen zich prima thuis in de rollen van zombie-jagers Wichita en Little Rock. Hoe overdreven Zombieland dan ook is, ik vind het een topper in het horror/komedie genre en een film die zelfs ruim 10 jaar na release nog altijd voor meer dan een brede glimlach op het gezicht zorgt.

Zombieland is vanaf heden verkrijgbaar op een kwalitatief uitmuntende 4K Ultra HD Blu-ray Disc, die niet alleen een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit bevat, maar ook interessant bonusmateriaal. Daaronder een nieuwe special met betrekking tot het 10-jarige jubileum van de film en een blik achter de schermen.

Beoordeling
  • Film
4
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.