Jurassic Park Boxset

Welcome back to Jurassic Park

Jurassic Park BoxsetHet is 27 jaar geleden dat Jurassic Park in de bioscoop verscheen. De iconische film van regisseur Steven Spielberg, die een wereldwijd kassucces werd. Het succes was goed voor niet alleen 2 vervolgdelen, maar ook voor een requel in 2015 en het vervolg hierop. Nu zijn de 5 films die tot op heden in de franchise zijn verschenen voor het eerst verzamelt in een stijlvolle 5-movie DVD box. Een perfect Sint- of Kerstcadeau voor de liefhebber!

Inmiddels is Jurassic Park een iconische klassieker. Waarin de kijker voor het eerst kennis maakt met een selectief gezelschap dat op uitnodiging van miljardair John Hammond (Richard Attenborough) een nieuw amusementspark op een afgelegen eiland mogen inspecteren. In het biologische reservaat heeft hij een pretpark vol met klonen van dinosauriërs gecreëerd, maar na een incident moeten de specialisten het park goedkeuren voordat het open mag voor het publiek. Maar wat een weekend vol verwondering moest worden, eindigt in een gevaarlijke survivaltocht. Wanneer de dinosauriërs uitbreken en het heft in eigen klauwen nemen.

In 1997 regisseerde Spielberg het vervolg op de kaskraker uit 1993 en in The Lost World: Jurassic Park blijkt er nog een eiland met dinosauriërs te zijn. De locatie bestempeld als Site-B, was de fabriek waar de prehistorische beesten werden gekweekt voordat ze werden tentoongesteld in Jurassic Park. In het vervolg ontmoeten we een team van onderzoekers die naar Site-B afreizen om verslag te doen van hoe de dinosauriërs in harmonie leven. Maar de inhalige nieuwe eigenaar van het biobedrijf InGen heeft een ingenieus plan om de dinosauriërs gevangen te nemen en opnieuw op te sluiten in een nieuw amusementspark op het vaste land.

In Jurassic Park III, die begin deze eeuw werd uitgebracht, keert Sam Neill terug als Dr. Alan Grant. Eén van de specialisten die in het origineel het pretpark van John Hammond moest goedkeuren. In dit deel wordt de paleontoloog ingehuurd door een echtpaar, die naar Site-B willen afreizen om hun zoontje terug te vinden. Het manneke is samen met zijn biologische vader spoorloos verdwenen op het eiland. Wanneer zij naar een tochtje met de parachute op het eiland vol dinosauriërs zijn gecrasht. Maar eenmaal op het eiland aangekomen blijkt dat de wetenschappers van Jurassic Park niet hebben stilgezeten en nieuwe soorten en uiterst dodelijke dinosauriërs hebben ontworpen.

In 2015 creëerde filmmaker Colin Trevorrow de zogenaamde requel Jurassic World. Een reboot van de franchise, maar ook een vervolg op de voorgaande films. Met een compleet nieuwe cast en een nieuw verhaal wordt het oude met het nieuwe verweven en de kijker kan zich opmaken voor een compleet nieuw avontuur waarin de bezoekers van het amusementspark Jurassic World moeten vluchten voor hun leven als de wetenschapper Dr. Henry Wu (BD Wong) een uiterst gevaarlijke hybride heeft gecreëerd die zich niet laat opsluiten. Wanneer de gevaarlijke Indominus Rex uitbreekt, lopen de duizenden bezoekers op het eiland gevaar.

Het succes van Jurassic World zorgde ervoor dat de franchise opnieuw 3 delen zou krijgen. Het duurt nog een jaar voordat Jurassic World: Dominion te zien is, maar in 2018 verscheen Jurassic World: Fallen Kingdom in de bioscoop. Een fel bekritiseerd deel waarin de voormalige parkmanager Claire (Bruce Dallas Howard) en de gedragstherapeut Owen (Chris Pratt) de handen ineen slaan om de dinosauriërs op Isla Nublar te redden. Wanneer blijkt dat de vulkaan op het eiland op het punt van uitbarsten staat en de uitroeiing van dinosauriërs opnieuw aanstaande is.

De Jurassic Park-franchise is geweldig. Ondanks dat er kwalitatief wisselende delen zijn en de ene film een stuk beter is dan de andere. Maar voor de liefhebber van dinosauriërs en avonturenfilms zijn het heerlijke films om te kijken. Avontuurlijke verhalen, kleurrijke personages en verbluffende effecten en computeranimaties zorgen voor uren aan topentertainment. De 5-movie DVD box is een nette release en zowel de beeld- en geluidskwaliteit van de DVD’s waar de films op staan is in orde. Hoewel, ik wel van mening ben dat deze films het beste tot hun recht komen in High-Definition op Blu-ray Disc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.