Walled In

Walled In (2009) recensie

Walled InOnlangs bekeek ik het aanbod van Pathé Thuis. Driftig op zoek naar een horrorfilm die ik nog niet heb gezien. Mijn oog viel op Walled In. Een film van regisseur Gilles Paquet-Brenner die eerder de thriller Dark Places heeft geregisseerd. Walled In was voor mij een onbekende film en de korte samenvatting was uitnodigend genoeg om de knop “huren” aan te klikken. Maar was het geld goed besteed of kan je deze horrorfilm beter links laten liggen?

Mischa Barton speelt de rol van Sam. Een jonge vrouw die onlangs is afgestudeerd als ingenieur en aan de slag gaat bij het sloopbedrijf van haar vader. Haar eerste opdracht is om een mysterieus pand te bezoeken en de nodige voorbereidingen te treffen om het appartementencomplex te slopen. Op locatie aangekomen maakt ze niet alleen kennis met de huidige bewoners van het gebouw, maar ook met de akelige geschiedenis die zowel interessant als huiveringwekkend is.

Sam trekt op met Jimmy (Cameron Bright). Een tiener die niet alleen beschermend wordt opgevoed, maar ook niet in staat is om op een normale manier sociaal contact te onderhouden. Iets waar Sam al snel mee geconfronteerd wordt als hij haar een rondleiding geeft door het complex. Als kijker weet je direct dat er iets niet in de haak is en die vermoedens worden al vrij snel bevestigd als de ware aard van Jimmy komt bovendrijven. Het is jammer dat de ware bedoelingen van Jimmy niet tot het einde worden bewaard, want dan had Walled In een stuk spannender kunnen zijn.

In de slotfase probeert Paquet-Brenner er het beste van te maken terwijl we zien hoe Sam aan de krankzinnige Jimmy probeert te ontsnappen. Maar met een gebrek aan spanning en bloederige momenten, is Walled In veel te braaf om de verwende horrorliefhebber op diens wenken te bedienen. Het verhaal is niet eens zo slecht bedacht, maar de verfilming had naar mijn mening toch een stuk beter gekund. Ondanks dat de jonge cast met Barton en Bright de rollen van de hoofdprotagonisten goed invullen.

  • Film
2
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.