Wat kunnen we verwachten van Dutch Comic Con 2017?

Dutch Comic ConOp 25 en 26 maart kunnen filmliefhebbers, comic fans, cosplayers en iedereen die zin heeft in gezelligheid naar de Jaarbeurs in Utrecht, want dan vindt de derde editie van de Dutch Comic Con plaats. In de afgelopen weken werd er al veel informatie prijsgegeven en er worden nog steeds nieuwe gasten en activiteiten aangekondigd. Dat het pop-culture event succesvol en populair is, staat als een paal boven water. Maar wat kunnen we precies verwachten van Dutch Comic Con 2017?

Allereerst maakt de organisatie op 6 maart bekend dat de Amerikaanse televisiezender AMC niet alleen de partner, maar ook de hoofdsponsor van de Dutch Comic Con 2017 is. In Europa zond AMC hun eigen producties uit zoals Fear The Walking Dead, Breaking Bad, The Night Manager en Humans en ze zullen op de beurs op verschillende en bijzondere manieren vertegenwoordigd zijn. Zo is er een voorproefje aanwezig van de programmering in 2017 en wordt er teruggeblikt naar eerdere successen zoals Fear The Walking Dead. Maar er wordt ook vooruitgeblikt naar het tweede seizoen van het Martial Arts drama Into The Badlands.

AMC zal dus goed vertegenwoordigd zijn, maar ook de fans van Star Wars kunnen genieten van de aanwezigheid van props uit de laatste Star Wars film Rogue One – A Star Wars Story! En de fans kunnen met deze props op de foto. Kijk snel op www.dutchcomiccon.com voor meer informatie en om jou tickets te bestellen! Ook als je tickets wilt bestellen om met Gates McFadden uit Star Trek The Next Generation, Lennie James uit The Walking Dead of Dirk Benedict uit The A-Team op de foto te gaan. Uiteraard kan je deze speciale gasten ook ontmoeten en (tegen betaling weliswaar) om een handtekening vragen.

Naast deze gasten zullen ook Sean Maguire en Ian McNeice naar Utrecht komen hoewel laatstgenoemde alleen op zondag 26 maart 2017 aanwezig zal zijn. Model en actrice Stefanie Joosten, die onder andere een rol had in de game Metal Gear Solid V, is wel beide dagen aanwezig en zij zal de vragen van haar fans beantwoorden tijdens een Q&A op het podium, maar ze zal ook in de Game Area en in Cosy Corner te vinden zijn. Overigens kunnen de gamers helemaal los gaan in Fifa 17 toernooien die in de Game Area worden georganiseerd en kan je ook de Nintendo Switch uitproberen!

Update! De organisatie heeft onlangs laten weten dat ook Vikings en Hunger Games acteur Alexander Ludwig naar de Dutch Comic Con komt! In 2014 werd Alexander gecast voor de rol van Björn Ironside, de zoon van de legendarische viking koning Ragnar Lothbrok en zelf ook een grote viking koning. Daarmee is hij nu al 3 seizoenen te zien in deze hitserie van History Channel en laat hij menig vrouwenhart sneller kloppen. Naast zijn werk als acteur is Alexander Ludwig een getalenteerd muzikant en bracht hij zijn eerste single “Liv it Up (Teenage Wasteland)” uit in 2012. Ook bezit hij een passie voor extreme sporten zoals skydiving en freestyle skiën. Hij is beide dagen aanwezig!

Is er nog meer te doen? Jazeker en wellicht ook teveel om even in een berichtje op te noemen. In ieder geval zullen er genoeg (semi)professionele cosplayers aanwezig zijn en is iedere bezoeker vrij om te verschijnen in zijn of haar favoriete personage. Daarnaast zijn er een aantal wedstrijden georganiseerd waarbij professionele cosplayers hun oordeel vellen over de outfits van de deelnemers. Wil je liever speed daten of het rustig aan doen in de Cosy Corner? Dan is dat natuurlijk ook geen probleem! Of wellicht bezoek je het evenement alleen om vette merchandise en comics te scoren. Dat kan natuurlijk ook, want er zijn genoeg dealers aanwezig waar je jouw geld kunt inruilen voor te gekke en exclusieve items uit films, series en games!

Filmliefhebber.com zal beide dagen aanwezig zijn om uitgebreid verslag te doen van de Dutch Comic Con en om een groot aantal foto’s te schieten van de beursvloer en de cosplayers. En uiteraard gaan wij ook deze keer in gesprek met een aantal gasten, maar wie dat zijn houden we nog even geheim! Flauw, ik weet het, maar het is zeker de moeite waard om het blog in de gaten te houden. Wil je meer weten over Dutch Comic Con? Bezoek de website www.dutchcomiccon.com voor meer informatie en om direct je tickets te bestellen. Zie ik jou op 25 en 26 maart in de Jaarbeurs in Utrecht? Gezellig! 🙂

Advertentie