Wat kunnen we verwachten van Comic Con Amsterdam?

LogoNog een ruime week en dan kunnen de liefhebbers van films, comics, games, televisieseries en cosplay naar de RAI voor Comic Con Amsterdam! Het pop-culture evenement waar bezoekers hun favoriete Hollywoodsterren kunnen ontmoeten, op commissie tekeningen kunnen bestellen bij hun favoriete comic book artiesten, kunnen deelnemen aan wedstrijden, workshops en lezingen kunnen volgen. Inmiddels heeft de organisatie grote internationale sterren aangekondigd!

Pamela Anderson uit de populaire televisieserie Baywatch, Michael Madsen uit de misdaadfilms Reservoir Dogs en Kill Bill en John Rhys-Davies uit The Lord of the Rings-trilogy zullen aanwezig zijn. Ook de Nederlandse actrice Carice van Houten komt op zaterdag 2 september naar de RAI om haar fans te ontmoeten en te signeren. Natuurlijk is de lijst van artiesten en sterren vele malen groter en hebben de fans van populaire series zoals Game of Thrones, Star Trek en Doctor Who de kans om zijn of haar idool te ontmoeten of zelfs met hen op de foto te gaan. Neem dan ook een kijkje op de officiële site voor het overzicht en om jouw photoboot tickets te bestellen!

Comic cons is voor veel bezoekers de uitgelezen kans om hun creaties te tonen. Zowel professionele als startende cosplayers komen als hun favoriete film- of game-personage naar de RAI voor een gezellig weekend! Daarnaast kunnen zij op zaterdag deelnemen aan de wedstrijd. Een jury van ervaren cosplayers beoordeelt de creaties nauwkeurig en zij zullen uiteindelijk de winnaar of winnares kiezen. Inschrijven voor deze wedstrijd is eveneens mogelijk op de officiële website. Lees ook even goed de huisregels door.

Maar tijdens Comic Con Amsterdam kunnen ook de verzamelaars van speciale collector’s items terecht om dat ene gave object te bemachtigen. Tientallen dealers en bekende (web)shops zullen aanwezig zijn met een breed assortiment in T-shirts, mokken, DVD’s, FUNKO! pops, maskers en exclusieve figurines! Dagtickets van 15 euro en weekendtickets van 27,50 euro zijn nu verkrijgbaar op de website van Comic Con Amsterdam en bij Primera!

Filmliefhebber.com is op zaterdag 2 september aanwezig om een uitgebreid verslag en foto’s te maken. Tik mij even aan voor een praatje of een leuke foto. Na afloop volgt het verslag inclusief de foto’s op dit blog. Zie ik jou daar?

Advertentie