Wat kunnen we verwachten van de Comic Con Amsterdam?

LogoAltijd al met Freddy Krueger (Robert Englund) op de foto gewild? Tegen Senator Palpatine (Ian McDiarmid) willen zeggen dat de Dark Side helemaal niet zo goed is? Of misschien is het een hartenwens van jou dat je Chewbacca (Peter Mayhew) een dikke knuffel geeft? Natuurlijk is dat allemaal niet mogelijk, maar het is WEL mogelijk om de acteurs die deze iconische filmpersonages hebben gespeeld op 27 en 28 augustus te ontmoeten tijdens de Comic Con Amsterdam in de RAI!

Inmiddels heeft organisator Showmasters een indrukwekkende lijst van meer dan 40 gasten bekendgemaakt. Naast Robert Englund, Iain McDiarmid en Peter Mayhew zullen ook Sean Astin, James Masters, Kristian Nairn, Lance Henriksen en Judie Benz naar Amsterdam komen. Voor een volledig overzicht kun je het beste op de website van de Comic Con kijken, want daar staan alle acteurs, actrices, striptekenaars, worstelaars en internationale cosplayers op een rijtje.

Natuurlijk heb je tijdens dit evenement de kans om een handtekening van je favoriete filmster te scoren, maar je kunt ook met hen op de foto! Tijdens de photoshoots maakt een professionele fotograaf foto’s van de gasten met hun favoriete filmpersonage, acteur, relikwie of voertuig. Op de website van de Comic Con wordt er meer informatie gegeven over de tijdstippen en ik kan je alvast verklappen dat je op de foto kunt met de indrukwekkende Tumbler van Batman, de DeLorean uit Back to the Future en met de zweep van Indiana Jones!

Er is van alles te beleven op de Comic Con waar niet alleen filmliefhebbers, maar het is ook een paradijs voor iedereen die gek is op comics, games, fantasy, anime, sci-fi en televisieseries. Er zijn meet & greets, panels en Q&A’s, een speciaal podium en workshops voor cosplayers, competities en demonstraties van games. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon naar de Comic Con komt om die ene collector’s item waar je al jaren naar op zoek bent te scoren. Er staan genoeg dealers waar je de laatste filmposters, een uniek item en/of een cool T-shirt kunt aanschaffen!

Met meer dan 15 jaar ervaring organiseert Showmasters de Comic Con in Amsterdam en deze organisatie organiseert ongeveer 20 events per jaar. De London Film & Comic Con is daarvan zowel de grootste als de bekendste en ik kijk dan ook met veel plezier uit naar dit evenement dat dus op 27 en 28 augustus plaatsvindt in de RAI in Amsterdam. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar op de website en kosten 15 euro per stuk. Je kunt ook kiezen voor een weekendticket en dan ben je 28 euro kwijt om zowel op zaterdag als op zondag naar binnen te mogen. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts 10 euro en kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie en om je tickets te bestellen op de website! Op Facebook kun je de laatste updates van de Amsterdam Comic Con volgen.

Filmliefhebber is op zaterdag 27 augustus aanwezig en ik ga een uitgebreid verslag maken. Zie ik jullie daar?

Advertentie