Geen afbeelding

Sfeerverslag Comic Con Gent 2017 – Klein, maar fijn

Het is zaterdagochtend 5:00 als het wekkertje gaat. Hoewel ik mijn telefoon het liefst uit het raam wil gooien, besluit ik maar om een kop koffie te zetten en mezelf klaar te maken voor de rit naar Gent. Want daar was dit weekend Comic Con Gent! Een pop culture evenement waar liefhebbers van films, televisieseries, comics, cosplay, fantasy en sciencefiction samenkomen voor een gezellig weekend. Maar hoe gezellig was het in België?

De rit van ruim twee uur was gezellig, want ik ging natuurlijk niet in mijn eentje naar Gent. Vlogger Marcel en cosplayers Michael en Olga reden met mij mee en ondanks dat het erg vroeg was hebben we gelachen! De rit was zo voorbij en eenmaal bij het congrescentrum aangekomen zien we een kleine rij van vroege vogels die staan te wachten totdat ze naar binnen mogen. Wat mij bij binnenkomst opvalt is dat deze Con niet de uitstraling heeft van de Cons die ik tot op heden heb bezocht.

De tientallen dealers zijn verspreid over een aantal hallen terwijl de acteurs en de artiesten, zoals The Terminator-acteur Michael Biehn, zich op de tweede etage bevinden. Evenals het podium waar later op de dag de karaoke, de Q&A’s met de gasten en de cosplay contest plaatsvonden. Het duurt niet lang voordat ik mijn eerste rondje heb gemaakt en een aantal bekende heb gesproken. Daaronder Melvin van Dirtees en Simone en Richard van The A Factor Shop. Inmiddels zijn de deuren geopend, maar het blijft een lange tijd rustig. Te rustig misschien.

Ik steek dan ook niet onder stoelen of banken dat ik teleurgesteld was, want ik had er toch net ietsjes meer van verwacht. Daarnaast loopt de temperatuur snel op. Een punt van aandacht voor de organisatie, want vooral de cosplayers hadden het zwaar. Het was dan ook niet zo vreemd dat de meeste gezelligheid buiten te vinden was waar veel bezoekers een sigaretje opstaken en lekker op de nabijgelegen grasveldjes gingen zitten. Maar het belangrijkste is dat het steeds gezelliger en ook drukker werd!

Mijn camera had ik met nog geen vinger aangeraakt, maar in de middag heb ik toch een behoorlijk aantal foto’s kunnen maken. Vooral bij het podium waar collega blogger Zadok enthousiast uit zijn stoel sprong om deel te nemen aan de karaoke. Daarna was het de beurt aan de cosplayers die streden om de felbegeerde eerste plek en de bijhorende beker. Maar ik heb ook op de vloer en buiten nog een aantal gave foto’s kunnen maken van cosplayers die zo vriendelijk waren om te poseren! Hierbij dan ook mijn dank aan iedereen die ik heb mogen fotograferen!

De middag vliegt voorbij, mijn maag begint te knorren (niet zo vreemd als je vergeet om te eten) en veel mensen keren huiswaarts. Ik zit met een voldaan gevoel uit te puffen van een heerlijke en gezellige dag. Mede te danken aan het fijne gezelschap waarmee ik optrok! Maar het einde van de eerste dag kwam toch echt in zicht en er stond nog een ruim twee uur durende rit terug naar huis op de agenda. Niet dat dat erg was, want de pret ging in de auto gewoon door. Pas op het moment dat de zon onder is en ik op het balkon van mijn laatste peukje aan het genieten ben kak ik in. Uitgeput kruip ik mijn bed in, maar wel met een heerlijk gevoel. Het was het waard!

Alle foto’s die zijn gemaakt zijn terug te vinden in het fotoalbum op Facebook! Sta jij op een foto en wil je deze ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar paul.hauer@filmliefhebber.com.


Like de Facebook pagina van Filmliefhebber.com voor foto’s en updates!

4 reacties

  1. Leuk verslag, idd de temperaturen liepen behoorlijk op en de verfrissing buiten deed enorm goed. Fijn om hier foto’s terug te vinden van mezelf en mijn zoontje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.