Vacancy

Vacancy (2007) recensie

VacancyJe moet er toch niet aan denken dat je na een pittige rit even wilt uitrusten in een hotelkamer en ontdekt dat de eigenaren van de accommodatie bloeddorstige moordenaars zijn. Het overkomt het echtpaar Amy (Kate Beckinsale) en David (Luke Wilson) in de horror/thriller Vacancy. Van regisseur Nimród Antal, die ook verantwoordelijk is voor de vermakelijke films Predators en Through The Never.

Wanneer reizigers in een horrorfilm in een niemandsland belanden, kan je er bijna gif op innemen dat het foute boel is. Ook de hoofdpersonages Amy en David ontdekken dat een kortstondig verblijf bij een afgelegen motel niet de beste keuze is geweest. Het echtpaar worstelt al met een naderende scheiding, maar nu moeten ze met gevaar voor eigen leven toch de handen ineen slaan om hun maniakale belagers te slim af te zijn.

Vanaf de eerste minuten zit de vaart er al goed in, want het duurt niet lang voordat de nietsvermoedende doorreizigers bij het afgelegen motel aankomen en ontdekken dat zij in hun kamer worden bespioneerd door de eigenaar. Niet veel later wordt er op de deur en op de muren gebonkt en ze worden opgejaagd wanneer ze de kamer verlaten. Ontsnappen lijkt geen optie en ze moeten dan ook een plan bedenken om dit vreselijke avontuur te overleven.

Als thriller slaagt Vacancy prima, maar als horrorfilm is het allemaal net iets te braaf. Er zijn weinig bloederige momenten terwijl de moordenaars slechts krankzinnige hotelmanagers zijn in plaats van imponerende seriemoordenaars. Toch zit de spanning er goed in en je leeft mee met het echtpaar dat vecht voor hun leven. Overigens is dat ook te danken aan het prima acteerwerk van Kate Beckinsale en haar medespeler Luke Wilson. En niet te vergeten aan hoe Frank Whaley de rol van de ogenschijnlijk vriendelijke doch moordlustige beheerder speelt.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.