To The Lake

To The Lake (2019) recensie

Onlangs verscheen op Netflix de spannende dramaserie To The Lake. Een Russische productie waarin de inwoners van Moskou te maken krijgen met de uitbraak van een uiterst besmettelijk virus. In 8 afleveringen van circa 50 minuten volgen we een gezelschap van uiteenlopende individuen die als gezamenlijk doel het bereiken van een afgelegen huis aan het meer voor ogen hebben. Een locatie waar zij volgens hen niet alleen veilig zijn voor het virus, maar ook voor het leger dat zonder twijfel besmette inwoners executeren. Maar er zijn nog meer gevaren die tijdens de reis naar het meer op de loer liggen.

Aan de vooravond van de uitbraak van het virus komen Sergey (Kirill Käro) en Leonid (Aleksandr Robak) samen met hun vrouwen Anna (Viktoriya Isakova) en Marina (Natalya Zemtsova) samen voor een gezellig onderonsje. Terwijl Leonid’s opstandige dochter Polina (Viktoriya Agalakova) Anna’s autistische zoon Misha (Eldar Kalimulin) moedwillig het hoofd op hol brengt. Maar vlak na het etentje breekt de hel los. Moskou is in een complete lock-down en niemand mag de stad in of uit. Waardoor Sergey’s ex Ira (Maryana Spivak) en zijn zoontje aan hun lot worden overgelaten. Terwijl Sergey een plan bedenkt om zijn zoontje op te halen, worden zijn vrouw en hen vrienden belaagd door gemaskerde mannen. Die de recente gebeurtenissen aangrijpen om mensen te beroven.

De teruggekeerde Sergey, die erin is geslaagd om zowel zijn ex-vrouw als zijn zoontje uit Moskou te smokkelen, moet dan ook noodgedwongen samenwerken met Leonid, maar het vertrouwen daalt al snel tot een dieptepunt. Maar door de constante dreiging en de uitbraak van het virus, kunnen zij niet anders dan de handen ineenslaan. Terwijl de gemoederen soms hoog oplopen en vooral Sergey’s ex en zijn huidige vrouw elkaar continu in de haren vliegen. De barre weersomstandigheden helpen ook niet mee om het doel te bereiken. Hoewel er tijdens de reis soms hulp wordt geboden door mensen, die in tegenstelling tot velen onzelfzuchtig hun hulp aanbieden.

De ideale mix van drama en spanning zorgt er dan ook voor dat je continu aan de buis gekluisterd zit. Het gezelschap belandt van de ene in de andere uitzichtloze situatie en in dat opzicht heeft de serie veel raakvlakken met The Walking Dead. Hoewel er in To The Lake geen zombies te bespeuren zijn. Ondanks dat de geïnfecteerde mensen wel fysiek veranderen tot de dood erop volgt. Dat maakt het ook een realistische serie. Zeker gezien de huidige situatie rondom het COVID-19 virus. Dat is ook beangstigend hoewel, de focus op de verstandhoudingen tussen de leden van het gezelschap ligt. De serie eindigt met een interessante cliffhanger, die doet verlangen naar meer. Maar of dat vervolg er komt is de vraag, want tot op heden is daar nog geen informatie over prijsgegeven.

  • Serie
3
Verzenden
User Review
3.5 (2 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.