The Seventh Day

The Seventh Day (2021) recensie

The Seventh DayEr zijn al tientallen films waarin onschuldige slachtoffers het doelwit worden van demonen en bezeten raken. En waarin priesters alle zeilen bijzetten om deze uit te drijven. Is het dan nog wel nodig om nog een film te maken waarin priesters de strijd aangaan met een demon? Justin P. Lange dacht van wel en daarom schreef en regisseerde hij de horrorfilm The Seventh Day. Maar hoe goed is zijn film eigenlijk?

Samenvatting van het verhaal – Wanneer Daniel (Vadhir Derbez) getuige is van een mislukte duiveluitdrijving, waarbij zowel het slachtoffer als de priester om het leven komt, besluit hij om zijn leven te wijden aan beter en sterker worden. Om in de toekomst als priester klaar te zijn voor de strijd met demonen. Voor zijn training sluit hij zich aan bij de bekende uitdrijver Peter (Guy Pearce). Die de jonge priester op sleeptouw meeneemt in zijn jacht op de demonen, die op Aarde zijn neergedaald. Maar hoe intensiever zij jagen des te meer de lijn tussen goed en kwaad vervaagt.

Recensie – Met mooie praktische effecten en overtuigende make-up effecten, weet Justin P. Lange een onderhoudende horrorfilm te creëren. Waarin vooral Guy Pearce zich laat gelden als de ietwat nonchalante doch doortastende duiveluitdrijver Peter. Het is dan ook jammer dat The Seventh Day nooit echt onder je huid gaat zitten. Zoals The Exorcist dat bijvoorbeeld wel doet. Want je krijgt immers nooit het idee dat het weleens verkeerd kan aflopen voor de ervaren exorcist en zijn jonge leerling.

De momenten, die angstaanjagend moeten zijn, zijn eerder tof dan eng. De demonische wezens zien er gaaf uit en zij lijken op het eerste oog dan ook echt op geduchte tegenstanders van het priesterduo. Maar uiteindelijk weten de mannen zich redelijke simpel staande te houden tegenover de uiteenlopende demonen, die hen pad kruizen. Of The Seventh Day dan ook bestempeld kan worden als een horrorfilm is een vraagteken. Ik vind het persoonlijk meer een spannende thriller met een vleugje actie.

Beoordeling
  • Film
2.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.