The Room

The Room (2019) recensie

The RoomIedereen heeft dromen en wensen en natuurlijk zouden we allemaal willen dat onze wensen worden vervuld. In films krijgen de hoofdpersonages vaak een kans om hun dromen te verwezenlijken. Wanneer ze een magische olielamp met een geest ontdekken of een geheimzinnige doos met speciale krachten vinden. In The Room is het een kamer die de wensen van de personen die de kamer betreden in vervulling laat gaan, maar ook in deze horror/thriller moet er een prijs worden betaald voor de wensen die worden gedaan.

Samenvatting van het verhaal – Kate (Olga Kurylenko) en Matt (Kevin Janssens) betrekken hun nieuwe woning. Na een turbulente tijd is het koppel toe aan een beetje ontspanning. Terwijl Matt zijn werk als kunstenaar probeert op te pakken, stort Kate zich op de renovatie van het huis. Maar wanneer Matt ontdekt dat een mysterieuze kamer zijn wensen in vervulling laat gaan, raken zij geobsedeerd door de kamer die werkelijk alles produceert waar zij om vragen. Van een dure fles champagne tot een miljoen dollar. Het contact met de realiteit wordt alsmaar vager terwijl Kate’s kinderwens zo sterk is dat ze wel een heel bijzonder verzoek indient. Met alle gevolgen nadien.

Recensie – Een mysterieuze kamer die werkelijk alles tevoorschijn tovert als je erom vraagt. Het is eens een keer wat anders en er is dan ook weinig mis met het concept van de door Christian Volckman geregisseerde horror/thriller. Die vanaf het eerste moment interessant is en alsmaar spannender wordt. Te danken aan het mysterie rondom de kamer en de onduidelijkheid wie de kamer heeft gebouwd en hoe de kamer in staat is om te doen wat het doet. Maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om al snel in de gaten te hebben dat het verkeerd gaat aflopen.

De spanning wordt goed opgebouwd en natuurlijk is het wachten op het moment dat alles in de soep loopt. Vanaf dat moment is het spannend tot het einde en zijn er nauwelijks rustige momenten aanwezig om even op adem te komen. Zowel Olga Kurylenko als Kevin Janssens spelen de rollen van Kate en Matt solide hoewel, het geen Oscarwaardige acteerprestaties zijn. En dat is ook geen ramp, want het gaat er uiteindelijk om hoe spannend en onderhoudend The Room is. En dat zit wel snor. Ondanks dat de oplettende kijker wel kan voorspellen hoe het gezinsdrama gaat aflopen.

Beoordeling
  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.