The Predator (2018) recensie

Waarom is Predator uit 1987 zo succesvol? Want het moordlustige buitenaardse wezen is sinds zijn introductie al in talrijke films op Aarde neergedaald om de jacht op de mens te openen. Het personage is gewoon vreselijk bruut. Iedere liefhebber van horrorfilms en Science Fiction heeft wel iets met het gedrocht dat met geavanceerde technologie en ongekende kracht zijn tegenstander vakkundig om zeep helpt. Daarom is het ook jammer dat er tot op heden nog geen enkele film erin is geslaagd om het origineel met Arnold Schwarzenegger te evenaren al dan niet te overtreffen. Gaat The Predator daar dan verandering in brengen?

Samenvatting The Predator

De overheid weet succesvol een buitenaards wezen in hechtenis te nemen als er een ruimteschip op Aarde neerstort. Het afschuwelijke wezen is geen onbekende van de mensheid, die dan ook zorgvuldig te werk gaan en de ‘predator’ zoals zij hem noemen in slaap houden. Maar het wezen ontwaakt als het kleine jongetje Rory (Jacob Tremblay) per ongeluk het navigatiesysteem van het schip activeert. Terwijl er een nieuwe predator op de Aarde neerdaalt om zijn soortgenoot te elimineren, probeert een groep van ex-soldaten en een wetenschapper hun afzichtelijke vijand tot een halt toe te roepen.

Luchtig en hard

Black probeert komische fragmenten af te wisselen met bombastisch spektakel. Het is dan ook een feest als de predator in beeld verschijnt en zijn vechtkunsten aanwendt om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Het gaat er dan ook ruig aan toe hoewel The Predator wel een stuk milder is dan het origineel. Helaas is de schermtijd van de buitenaardse jager beperkt en zijn de scènes waarin het bij elkaar geraapt zooitje aan ex-soldaten en een onervaren wetenschapper kibbelen over het stoppen van het wezen niet onderhoudend genoeg om de kijker te vermaken. Tevens te wijten aan het matige acteerwerk van hoofdrolspelers Boyd Holbrook en Olivia Munn.

The Predator op Blu-ray Disc

Het is jammer dat The Predator dan ook niet helemaal aan de hoge verwachtingen voldoet terwijl het wel de potentie had om in de buurt te komen van het origineel. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk een aantal momenten zijn om van te genieten. Ondanks dat de teleurstelling overheerst. The Predator is sinds kort verkrijgbaar op een kwalitatief uitstekende Blu-ray Disc, die naast een mooie beeld- en geluidskwaliteit ook een groot aantal interessante extra’s bevat.

The Predator

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.