The Mandalorian; Uitbreiding van het Star Wars universum

The MandalorianDe fans van Star Wars en iedereen die het door George Lucas verzonnen universum een warm hart toedraagt hebben er even op moeten wachten. Maar vandaag was het dan eindelijk zover. Met de officiële lancering van het nieuwe platform Disney+ kwam ook direct de eerste aflevering van The Mandalorian beschikbaar. De serie die door Jon Favreau is geschreven en geproduceerd en zich afspeelt in het Star Wars universum. En hoe ik de eerste 40 minuten heb ervaren lees je in dit spoiler vrije artikel.

The Mandalorian
Eerder werd al bekendgemaakt dat de in 2017 aangekondigde Star Wars-serie zich afspeelt tussen Star Wars Episode VI Return of the Jedi en Star Wars Episode VII The Force Awakens. Een periode waarin het Keizerrijk is gevallen en waarin de First Order opstaat. In de serie volgen we het avontuur van een premiejager. Een Mandaloriaan die evenals de welbekende premiejager Boba Fett uit de Star Wars-films een kenmerkende helm en pantser draagt. Gespeeld door Pedro Pascal die eerder rollen vertolkte in Game of Thrones, Kingsman: The Golden Circle en The Equalizer 2. Naast Pascal spelen ook Carl Weathers en Nick Nolte belangrijke rollen in de eerste aflevering van The Mandalorian.

Kwaliteitsserie
Vanaf de eerste minuten is het duidelijk dat The Mandalorian een kwaliteitsserie is. De special effects en de CGI-animaties zijn enorm goed terwijl de settings Star Wars ademt. Iets waar de fan van de franchise alleen maar gelukkig van kan worden. Ook de soundtrack draagt een steentje bij aan dat kenmerkende sfeertje terwijl herkenbare personages, de ruimteschepen en de welbekende overgangen tussen de scènes fijne herinneringen oproepen. Ondanks dat er feitelijk niet heel veel gebeurt, is de eerste aflevering ontzettend vermakelijk. Er is zoveel te zien dat het binnen een oogblink voorbij is terwijl er ook te genieten is van een aantal spectaculaire actiemomenten.

Geduld is een schone zaak
The Mandalorian stelt dan ook zeker niet teleur hoewel het jammer is dat Disney+ ervoor kiest om niet direct het eerste seizoen volledig beschikbaar te stellen. De liefhebbers moeten op dit moment genoegen nemen met de eerste aflevering hoewel de tweede aflevering al voor 15 november op de kalender staat. Gevolgd door Chapter Three die een week later op 22 november op de nieuwe streamingdienst verschijnt. Geduld is dan ook een schone zaak. Ik kijk er in ieder geval naar uit om de serie verder op te pakken, want het smaakt zeker naar meer. En zeker voor de fans van Star Wars is The Mandalorian een niet te missen reeks die uit 8 delen bestaat. Overigens blijft het daar niet bij, want er is inmiddels bekendgemaakt dat The Mandalorian ook een tweede seizoen krijgt.

Beoordeling
  • Serie
4
Verzenden
User Review
3.4 (5 votes)