The Mandalorian

The Mandalorian; Uitbreiding van het Star Wars universum

The MandalorianDe fans van Star Wars en iedereen die het door George Lucas verzonnen universum een warm hart toedraagt hebben er even op moeten wachten. Maar vandaag was het dan eindelijk zover. Met de officiële lancering van het nieuwe platform Disney+ kwam ook direct de eerste aflevering van The Mandalorian beschikbaar. De serie die door Jon Favreau is geschreven en geproduceerd en zich afspeelt in het Star Wars universum. En hoe ik de eerste 40 minuten heb ervaren lees je in dit spoiler vrije artikel.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de in 2017 aangekondigde Star Wars-serie zich afspeelt tussen Star Wars Episode VI Return of the Jedi en Star Wars Episode VII The Force Awakens. Een periode waarin het Keizerrijk is gevallen en waarin de First Order opstaat. In de serie volgen we het avontuur van een premiejager. Een Mandaloriaan die evenals de welbekende premiejager Boba Fett uit de Star Wars-films een kenmerkende helm en pantser draagt. Gespeeld door Pedro Pascal die eerder rollen vertolkte in Game of Thrones, Kingsman: The Golden Circle en The Equalizer 2. Naast Pascal spelen ook Carl Weathers en Nick Nolte belangrijke rollen in de eerste aflevering van The Mandalorian.

Vanaf de eerste minuten is het duidelijk dat The Mandalorian een kwaliteitsserie is. De special effects en de CGI-animaties zijn enorm goed terwijl de settings Star Wars ademt. Iets waar de fan van de franchise alleen maar gelukkig van kan worden. Ook de soundtrack draagt een steentje bij aan dat kenmerkende sfeertje terwijl herkenbare personages, de ruimteschepen en de welbekende overgangen tussen de scènes fijne herinneringen oproepen. Ondanks dat er feitelijk niet heel veel gebeurt, is de eerste aflevering ontzettend vermakelijk. Er is zoveel te zien dat het binnen een oogblink voorbij is terwijl er ook te genieten is van een aantal spectaculaire actiemomenten.

The Mandalorian stelt dan ook zeker niet teleur hoewel het jammer is dat Disney+ ervoor kiest om niet direct het eerste seizoen volledig beschikbaar te stellen. De liefhebbers moeten op dit moment genoegen nemen met de eerste aflevering hoewel de tweede aflevering al voor 15 november op de kalender staat. Gevolgd door Chapter Three die een week later op 22 november op de nieuwe streamingdienst verschijnt. Geduld is dan ook een schone zaak. Ik kijk er in ieder geval naar uit om de serie verder op te pakken, want het smaakt zeker naar meer. En zeker voor de fans van Star Wars is The Mandalorian een niet te missen reeks die uit 8 delen bestaat. Overigens blijft het daar niet bij, want er is inmiddels bekendgemaakt dat The Mandalorian ook een tweede seizoen krijgt.

4 reacties

 1. Voorop gesteld, dat ik dit een prima site vind met veelal goede en goed onderbouwde recensies ben ik het dit keer totaal oneens met Paul. Maar ja, iedereen kent zijn eigen waarheid en daar is natuurlijk niets mis mee.
  Als fan van het eerste uur (in 1977 heb ik A New Hope 5x in een maand in de bioscoop gezien en mijn DVD/Bluray collectie en LEGO verzameling puilt uit met alles wat je maar kan verzinnen van Star Wars) ben ik me werkelijk het apezuur geschrokken. Ik vind het tot nu toe matig tot slecht. Bijna om te janken en niet om aan te gluren.
  Heeft niets met Star Wars van doen, maar alles met een zeer slechte versie van Once Upon a Time in the West. Dat The Mandalorian praat met de intonatie en zelfs de stem van Clint Eastwood is een in mijn ogen volstrekt misplaatste grap..
  Verhaal nul-komma-nul. Ga maar zitten, zet je mond open, denk niet na en laat alles maar naar binnen schuiven.
  Op Werner Herzog na is er niet een acteur die de cast van Goede Tijden Slechte Tijden zou verrijken.
  Matige soundtrack en dan druk ik me nog voorzichtig uit.
  Zelfs de episodes 1 met die vreselijke Jar Jar Binks, 2, 3 van het originele epos en het geflopte Solo hebben vele malen meer te bieden.
  Het enige pluspunt hier is de CGI.
  En dan de duur van de afleveringen. Disney kondigde aan, dat alle acht afleveringen van het eerste seizoen een uur zouden duren. Welnu, aflevering 1 duurde 38 minuten en aflevering 2 slechts 30 !!!!!!! Overigens is de tweede naar mijn mening nog slechter dan de eerste. Raffelwerk. De CGI en oneindige actie moeten de zaak overeind houden. Ik vind het min of meer doelloos kijken en heb dan ook mijn laatste aflevering gezien.
  Dat andere mensen hier wel veel plezier aan beleven is prima. Ik gun iedereen een voor hen prachtige Star Wars Serie, maar mij persoonlijk kon het niet bekoren. Een enorme teleurstelling.

  1. Oh wat jammer om te lezen! Ik hoop toch altijd dat Star Wars-fans niet teleurgesteld raken wanneer er nieuw materiaal verschijnt. Aflevering 2 moet ik nog kijken, maar dat zal wel ergens vandaag worden. 🙂 En dank voor het compliment! Leuk om te lezen dat je de recensies leest en ook een LEGO Star Wars-verzamelaar bent! Ik ook! Mijn filmkamertje puilt inmiddels ook uit van de LEGO pakketten. 🙂

   1. Wees gerust Paul, mijn passie voor Star Wars wordt echt niet minder na The Mandalorian, maar ik vrees wel voor de laatste film van het originele epos.
    Inderdaad grappig dat we beiden fanatieke LEGO Star Wars verzamelaars zijn. Vind dat systeem ook zeer geschikt voor de ruimteschepen. Ze zien er vaak weergaloos uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.