The Lodge

The Lodge (2019) recensie

The LodgeThe Lodge is een film die al een poosje op mijn lijstje staat en de door Severin Fiala en Veronika Franz geregisseerde horrorfilm is onlangs verschenen op een kwalitatief uitstekende Blu-ray Disc. Een mooi moment om eens lekker onderuitgezakt en met een zak chips in de hand te genieten van een potentiële topper. Maar ik moet na afloop helaas concluderen dat de uitwerking van het unieke concept wel iets te wensen overlaat.

Na de dood van hun moeder (Alicia Silverstone) worden Aidan (Jaeden Martell) en Mia (Lia McHugh) gedwongen om samen met hun vader (Richard Armitage) en kersverse stiefmoeder Grace (Riley Keough) Kerstmis door te brengen in een blokhut. Wanneer hun vader terug moet voor zaken blijven zij met Grace achter. Hoewel zij steeds meer beginnen te wennen aan de aanwezigheid van Grace, vinden er in en rondom de blokhut vreemde gebeurtenissen plaats. Die niet alleen de tijdelijke bezoekers de stuipen op het lijf jagen, maar bij Grace ook onplezierige herinneren uit haar verleden oproepen.

De makers van The Lodge ondernemen een dappere poging om een uniek concept te bedenken voor de horror/thriller. Des te teleurstellender is het dat de uitwerking iets beter had kunnen (en moeten) zijn. De ingrediënten om de kijker iets unieks voor te schotelen zijn er, maar Severin Fiala en Veronika Franz worstelen met het scenario en de timing. Ze nemen de tijd om de karakters te introduceren en te ontwikkelen terwijl de blokhut een ideale plek is om een huiveringwekkend avontuur te laten afspelen. Maar er wordt naar mijn mening iets te snel prijsgegeven hoe de vork in de steel zit en dat neemt een stuk mysterie weg.

Zeker in de openingsfase is er veel om te verkennen. The Lodge heeft alle ingrediënten van een bovennatuurlijke thriller, maar ook Grace’s verleden en het ietwat vreemde gedrag van Aidan en Mia roepen de nodige vraagtekens op. Als kijker wil je dan ook weten wat er allemaal aan de hand is en/of wie verantwoordelijk is of zijn voor de ellende die zich in en rondom de blok afspeelt. Het is dan ook jammer dat de makers halverwege al onthullen wat er aan de hand is. Met als resultaat dat het einde iets te langdradig is. Nu zijn er zeker pluspunten te benoemen zoals het goede acteerwerk en het interessante decor, maar dat neemt niet weg dat de film aan het einde van de rit iets teleurstelde.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.