The-Lion-King-OV-_ps_1_jpg_sd-low_©-2019-Disney-Enterprises-Inc-All-Rights-Reserved

The Lion King (2019) recensie

The-Lion-King-OV-_ps_1_jpg_sd-low_©-2019-Disney-Enterprises-Inc-All-Rights-ReservedDe plannen van Disney zijn enorm ambitieus dit jaar. Met de recente overname van Fox, het afronden van de derde fase van het Marvel Cinematic Universe en het lanceren van de Netflix concurrent Disney+, heeft de studio blijkbaar genoeg tijd om een aantal geanimeerde Disney Classics nieuw leven in te blazen. Na de vermakelijke familiefilm Dumbo en het hilarische Aladdin was het de beurt aan The Lion King. De film uit 1994 werd in een nieuw jasje gestoken en het is de derde en laatste live-action remake van dit jaar.

Gezonde spanning
In aanloop naar de release was er een gezonde spanning. Hoewel eerdere releases Dumbo en Aladdin als goed werden beoordeeld was er toch enige scepticisme over de remake van The Lion King. Het origineel is zo goed en hartverscheurend dat het haast niet te evenaren al dan niet te overtreffen is. Disney wees Jon Favreau aan om het project in goede banen te leiden. Geen vreemde in het vak gezien het feit hij ook verantwoordelijk was voor de remake van The Jungle Book. En hij heeft dan ook een zeer solide live-action remake van de iconische klassieker uit de grond gestampt.

Kopie
Dat neemt niet weg dat The Lion King een kopie is van de film uit 1994. Veel beelden werden gereproduceerd en zelfs de soundtrack met de kenmerkende liedjes zijn haast identiek. Nu zijn er wel een aantal wijzigingen en toevoegingen te bespeuren. Zoals de ingekorte versie van Scar’s “Be prepared” en de nieuwe liedjes van Beyoncé. De zangeres spreekt overigens ook de volwassen stem van Nala in. Zo zijn er meer nieuwe castleden te bespeuren. Zo mocht Chiwetel Ejiofor aantreden om de stem van Scar in te spreken met als resultaat dat de jaloerse broer van de leeuwenkoning geniepiger en gefrustreerder is dan in het origineel.

Rogen & Eichner
Nieuwkomers Seth Rogen en Billy Eichner werden aangewezen om de stemmen van het hilarische duo Timon en Pumbaa in te spreken. De acteurs hebben de dialogen samen opgenomen met als resultaat een komisch duo dat wellicht de geanimeerde versie van de troon stoot. Vooral Rogen is als de grappige Pumbaa on fire en zorgt meer dan eens voor meer dan een brede glimlach op het gezicht. Andere nieuwkomers zijn Donald Glover die de volwassen stem van Simba inspreekt en John Oliver is te horen als Zazu. James Earl Jones mocht op 86-jarige terugkeren om opnieuw de stem in te spreken van het imposante personage Mufasa.

Verbluffend
De volledig met de computer geanimeerde The Lion King is een prachtige remake. De animaties zijn verbluffend en levensecht. Een project dat voor meer dan 100% geslaagd is en stiekem in de buurt komt van het origineel. Maar toch ook niet helemaal. Ondanks dat er momenten waren waarbij ik een brok in mijn keel kreeg, komt de remake minder hard binnen dan het origineel. En als ik mag muggenziften dan was ik ook niet helemaal tevreden met de mimiek van de dieren. De emoties op het gezicht kwamen voor mijn gevoel niet altijd overeen met de dialogen. Maar als dat de enige minpunten zijn moet ik toch concluderen dat The Lion King evenals voorgangers Dumbo en Aladdin de geschiedenis ingaat als een prachtige film en een zeer geslaagde remake.

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.