The Hoarder

The Hoarder (2015) recensie

The HoarderWat als je verloofde een locker heeft bij een opslagruimte, maar daar geheimzinnig over doet. Op de vooravond van de bruiloft wil je als echtgenote toch weten wat je toekomstige man te verbergen heeft. Zeker als je hem ervan verdenkt dat hij een affaire heeft. Voor Ella (Mischa Barton) is het reden genoeg om op eigen houtje de opslagruimte te bezoeken, maar een gruwelijke ontdekking zet haar leven compleet op zijn kop.

Wanneer Ella de locker van haar verloofde bezoekt wordt het al snel duidelijk dat ze voor een verrassing komt te staan. In de kelder van het gebouw verkent ze een slecht verlichte gang. Op zoek naar de locker van haar toekomstige echtgenoot. De sinistere sfeer is voelbaar en je kunt er bijna gif op innemen dat er ellende op komst is. En die ellende komt er ook als de deur van de locker opengaat en Ella oog in oog komt te staan met een afzichtelijk monster.

Regisseur Matt Winn maakt zich schuldig aan de welbekende clichès. De lift naar de veilige wereld die opeens niet meer werkt, de schrikmomenten wanneer het monster uit het niets opduikt en natuurlijk een gezelschap van bezoekers die één voor één het slachtoffer worden van het bloeddorstige wezen. Het onderlinge gekibbel over de beste methode om het avontuur te overleven gaat eeuwig door terwijl impulsieve acties meer kwaad dan goed doen. Een beetje logisch nadenken is iets teveel gevraagd. Maar The Hoarder heeft uiteindelijk wel meer te bieden. Zeker na een interessante plotwending.

Door het vlotte tempo en de bloederige fragmenten is The Hoarder een onderhoudende horrorfilm. Die kracht wint in het tweede bedrijf en de kijker aangenaam verrast met een interessante plotwending. Uiteraard ga ik er niets over zeggen, maar het zorgt er in één klap voor dat je wilt weten hoe het avontuur afloopt. Dat de door Matt Winn geregisseerde film geen hoogstaande cinema is moge duidelijk zijn, maar de liefhebber van spannende en bloederige horrorfilms kunnen hier veel kijkplezier aan beleven.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.