The Haunting of Bly Manor (2020) recensie

Na het enorme succes van The Haunting of Hill House in 2018, kondigde Netflix al vrij snel het vervolg aan. Sinds afgelopen vrijdag staat de 9-delige serie op de populaire streamingdienst. Hoewel, het geen direct vervolg is op The Haunting of Hill House. Regisseur Mike Flanagan keert als creator terug voor The Haunting of Bly Manor terwijl ook enkele hoofdrolspelers terugkeren. Weliswaar in een andere rol, omdat de gebeurtenissen in The Haunting of Bly Manor compleet los staan dan van die in The Haunting of Hill House. En de grote afwezige is Michiel Huisman, die niet terugkeert.

Victoria Pedretti keert wel terug. In de rol van de au pair Dani, die in opdracht van zakenman Henry Wingrave (Henry Thomas) afreist naar Bly Manor. Het onderkomen van zijn neefje Miles (Benjamin Evan Ainsworth) en Flora (Amelie Bea Smith). Zij wonen daar na de dood van hun ouders terwijl personeelsleden en Dani hen opvoeden. Hoewel de ontmoeting met de kinderen en haar collega’s voorspoedig verloopt, komt Dani al snel tot de ontdekking dat er iets niet helemaal pluis is in Bly Manor. Waar de vreemde gebeurtenissen in een rap tempo toenemen en zowel de kinderen als Dani het doelwit worden van een kwaadaardige entiteit.

Qua opzet is The Haunting of Bly Manor gelijk aan die van The Haunting of Hill House. Hoewel de makers zich deze keer minder schuldig maken aan het overmatige gebruik van schrikeffecten en onnodig veel geestverschijningen. De donkere gangen van het enorme landhuis en Dani’s paranoïde gedrag, moeten het mysterie rondom Bly Manor extra kracht bijzetten. Hoewel, men het voor elkaar krijgt om de kijker te boeien door de tijd te nemen om de uiteenlopende personages te introduceren en het mysterieuze verhaal zorgvuldig op te bouwen, is het helaas niet spannend of eng genoeg om het publiek ook echt op het puntje van de stoel te laten balanceren. Iets waar men met The Haunting of Hill House wel in slaagde.

De nieuwe potentiële topper van Netflix is naar mijn mening dan ook net iets te braaf om de door de wol geverfde horrorliefhebber op zijn of haar wenken te bedienen. Hoewel er spannende momenten en een sporadische geestverschijning aanwezig zijn. De kracht van The Haunting of Bly Manor is dan ook het verhaal. Dat goed in elkaar steekt en genoeg mysterie bevat om de kijker te blijven boeien. Hoewel, het drama overduidelijk de boventoon voert. Maar een goed drama met spannende momenten en een serie waarin het acteerwerk uitstekend te noemen is, is naar mijn mening meer dan de moeite waard om eens aan te klikken.

  • Serie
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.