The Hangover part II

The Hangover part II (2011) recensie

The Hangover part IIIk schreef al eerder dat The Hangover van regisseur Todd Phillips echt hilarisch is. Eén van de betere komedies die ik in de afgelopen 10 jaar gezien heb. Na het succes van het eerste deel kwam er dan ook een vervolg. Uiteraard onvermijdelijk, maar ik was wel sceptisch. Ik vroeg me af hoe het mogelijk is om dat geweldige eerste deel te overtreffen al dan niet te evenaren. Maar ik heb inmiddels de komedie al meerdere keren gezien en ik kan ook met een gerust hart schrijven dat The Hangover part II geweldig is.

Deze keer belanden de vrienden Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) en Alan (Zach Galifianakis) in de bruisende stad Bangkok. Stu staat op het punt om in het huwelijksbootje te stappen met zijn kersverse verloofde en dat moet natuurlijk gevierd worden. Met de gebeurtenissen in Las Vegas is hij extra voorzichtig met het organiseren van zijn vrijgezellenfeest. Maar alle voorzorgsmaatregelen blijken voor niets te zijn geweest als ze de volgende dag ontwaken in een bouwvallig hotel Thaise hoofdstad en tot de ontdekking komen dat het broertje van Stu’s verloofde spoorloos verdwenen is.

Evenals in het eerste deel doorkruizen de heren de stad. Op zoek naar aanwijzigingen om iemand terug te vinden en tijdens deze zoektocht doen zij de ene na de andere gruwelijke ontdekking. Het lijkt erop dat de vrienden ook in Bangkok flink de bloemetjes hebben buitengezet. Grappige en zelfs hilarische fragmenten zijn er in overvloed. Ondanks dat The Hangover part II in grote lijnen niets meer dan een herhaling is van wat de kijker al eerder gezien heeft. Zelfs de bijzondere gasten die in het eerste deel aanwezig waren keren terug zoals de voormalige bokser Mike Tyson. Terwijl Ken Jeong in het vervolg meer schermtijd krijgt toebedeeld.

Te danken aan de uitstekende wijze waarop hij de rol van het grappige personage Mr. Chow invult. Maar het acteerwerk is sowieso wel op orde. Justin Bartha heeft evenals in het eerste deel weinig te doen en de focus ligt dan ook volledig op de 3 vrienden die opnieuw van de ene in de andere uitzichtloze situatie belanden. Opnieuw heb ik met een glimlach van oor tot oor gekeken en soms rolde de tranen over mijn wangen van het lachen. Ondanks dat er veel flauwe en voorspelbare grappen aanwezig zijn. The Hangover part II is gewoon geweldig.

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.