The-Girl-in-the-Spider-s-Web_ps_1_jpg_sd-low_©-2018-CTMG-Inc-All-Rights-Reserved

The Girl in the Spider’s Web (2018) recensie

The-Girl-in-the-Spider-s-Web_ps_1_jpg_sd-low_©-2018-CTMG-Inc-All-Rights-ReservedIn 2011 verscheen de thriller The Girl With The Dragon Tattoo. Geregisseerd door David Fincher en gebaseerd op de Millennium reeks die gebaseerd is op de misdaadromans van de Zweedse schrijver Stieg Larsson. In deze reeks draait het om de hoofdpersonages Mikael Blomkvist en Lisbeth Lasander. Een veertigjarige journalist die zich vastbijt in spraakmakende zaken en een jonge hacker met een lastige persoonlijkheid die haar expertise gebruikt om vooral zakenmannen die zich misdragen te ontmaskeren. The Girl in the Spider’s Web is het vervolg op de vermakelijke thriller met Daniel Craig en Rooney Mara in de hoofdrollen, maar is het ook een waardige opvolger?

Vervangers
Door toch het teleurstellende kassucces van The Girl With The Dragon Tattoo kwam het vervolg op de tocht te staan. Er gingen dan ook jaren voorbij toen vorig jaar opeens het langverwachte vervolg werd aangekondigd. Zonder David Fincher aan boord en ook hoofdrolspelers Daniel Craig en Rooney Mara werd gepasseerd om de rollen van Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander opnieuw in te vullen. En dat terwijl beiden sterren graag de sequel hadden willen maken. In The Girl in the Spider’s Web van regisseur Fede Alvarez worden zij vervangen door Sverrir Gudnason en Claire Foy. En in alle eerlijkheid komt dat het realisme van de misdaadthriller niet ten goede.

Lastig
Het is niet alleen lastig om andere acteurs de rollen te zien spelen, maar ook het acteerwerk is niet bijzonder te noemen. Waar Rooney Mara in de buurt wist te komen van de formidabele acterende Noomi Rapace weet Claire Foy haar stempel niet te drukken. Datzelfde geldt voor Sverrir Gudnason die overduidelijk de charisma van zowel wijlen acteur Michael Nyqvist en Daniel Craig mist. Er is ook geen chemie aanwezig terwijl de makers dat gemis proberen te maskeren door veel meer actiescènes toe te voegen. Dat eveneens het realisme niet ten goede komt. De film doet dan ook zeker een beetje afbreuk aan de ijzersterke boekenreeks en de originele verfilming.

Teleurstellend
The Girl in the Spider’s Web is dan ook een teleurstelling. De film komt niet in de buurt van zijn voorganger en al helemaal niet in die van de originele reeks. Nu is de thriller geen complete tijdverspilling, want de zorgvuldig gekozen settings en het spektakel mogen als sterke pluspunten worden gezien. Desalniettemin is dat niet voldoende om de film die vanaf heden verkrijgbaar is op een kwalitatief uitstekende en met extra’s gevulde Blu-ray Disc te bestempelen als een topper.

Waardering: 2 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.