The Foreigner

The Foreigner (2017) recensie

The ForeignerRegisseur Martin Campbell heeft al een aantal zeer vermakelijke actie/thrillers op zijn naam geschreven. Daaronder de James Bond-films GoldenEye en Casino Royale, maar ook de sterke wraakfilm Edge of Darkness. The Foreigner is eveneens in deze categorie te scharen. Hij slaat opnieuw de handen ineen met Pierce Brosnan die in deze film de rol van de Ierse vicepresident Liam Hennessy speelt. Een voormalig lid van de IRA met een duister verleden die in een lastige situatie belandt als er een reeks van aanslagen in Engeland worden gepleegd.

Bij een van de door de IRA opgeeiste aanslagen komt de tienerdochter van de bescheiden restauranteigenaar Quan Ngoc Minh (Jackie Chan) om het leven en de geëmigreerde man is vastberaden om de daders op te sporen. Als hij van zowel de Britse overheid als Hennessy geen hulp krijgt, besluit hij om het recht in eigen handen te nemen. Met zijn ervaring als special forces commando weet hij al snel de aandacht op te eisen en hij is niet van plan om te stoppen totdat hij zijn wraak heeft genomen.

The Foreigner is een spannende actie/thriller waarin zowel Pierce Brosnan als Jackie Chan prima rollen spelen. De voormalige James Bond-acteur is helemaal in zijn element als de Ierse vicepresident die door zijn duistere verleden wordt achtervolgd en zijn fouten probeert recht te zetten terwijl Martial Arts koning Jackie Chan laat zien dat hij zijn streken nog niet is verleerd. Deze keer niet als goedlachse en ietwat onnozele actieheld, maar als een getraumatiseerde vader die zijn talenten gebruikt om wraak te nemen. Ze spelen vol overtuiging en dat komt het realisme alleen maar ten goede.

Het verhaal steekt verder prima in elkaar hoewel het ietwat onrealistisch te noemen is dat een op leeftijd geraakte oorlogsveteraan het in zijn eentje opneemt tegen een aantal gevaarlijke leden van de IRA. Dat mag de pret verder niet drukken, want Quan’s acties leveren smakelijke momenten op. Ik heb mij dan ook prima vermaakt met deze goed gebalanceerde misdaad/thriller die vanaf heden verkrijgbaar is op een kwalitatief goede Blu-ray Disc. Helaas bevat het schijfje geen bonusmateriaal, wat jammer is.

Waardering: 3.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.