The Fast and the Furious: Tokyo Drift

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) recensie

The Fast and the Furious: Tokyo DriftNa de spectaculaire actiefilm The Fast and the Furious en diens vervolg 2 Fast 2 Furious, regisseerde Justin Lin het derde deel in de franchise. Waarin de inmiddels iconische personages Dom Toretto (Vin Diesel) en Bryan (Paul Walker) geen hoofdrol meer spelen. Het derde deel speelt zich af in Tokyo waar een jonge Amerikaanse jongen wordt meegesleurd in de wereld van de Yakuza en ondergrondse straatraces. Evenals in de voorgaande delen mag je als kijker dus weer een hoop actie, opgevoerde bolides en sexy meiden verwachten.

Samenvatting van het verhaal – Sean Boswell (Lucas Black) is een Amerikaanse student die een enorme passie voor auto’s en straatraces heeft. Maar na de zoveelste fout staat hij voor een lastige keuze. Of hij gaat de gevangenis in of hij gaat naar Tokyo om bij zijn vader te wonen. Sean kiest voor het laatste en eenmaal in Tokyo aangekomen wordt hij al snel meegesleurd in de wereld van ondergrondse straatraces. Terwijl Han (Sung Kang) hem onder zijn hoede neemt, ziet de wraakzuchtige DK (Brian Tee) Sean het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Niet alleen om het feit dat de Amerikaan achter zijn vriendin aanzit, maar ook om het feit dat hij een serieuze bedreiging is op het asfalt.

Recensie – The Fast and the Furious is een film, die draait om opvallende getunede wagens, half-naakte meiden die de straatracers vergezellen en de onderlinge strijd op het asfalt. Waar het vervolg meer de kant op ging van een spannende politiefilm waar toevallig opgevoerde wagens in voorkomen, keert The Fast and the Furious: Tokyo Drift weer terug naar de roots. Met deze keer het betoverende Tokyo als het podium waar het simpele verhaal zich afspeelt. Je zou denken dat de afwezigheid van zowel Vin Diesel als Paul Walker een gemis is, maar Lucas Black weet zich redelijk staande te houden als de nieuwe anti-held.

Inmiddels is de franchise met maar liefst zeven delen uitgegroeid tot een wereldwijd succes en waren het Vin Diesel en Paul Walker in de delen na deze film de gezichten van de reeks. The Fast and the Furious: Tokyo Drift mag dan ook gezien worden als een uitstapje hoewel de gebeurtenissen en een aantal personages nog wel terugkeren in latere delen. Zo bleef de spektakelfilm van Justin Lin geen vreemde eend in de bijt en mag het als een waardevolle aanvulling op de reeks worden gezien. Hoewel, het ook niet de beste Fast and the Furious-film is die tot op heden is verschenen. Daar mist de film net iets teveel nitro voor.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.