The Devil's Chair

The Devil’s Chair (2007) recensie

The Devil's ChairGoed foute horrorfilms zijn altijd welkom, want ik ben daar gek op! Als liefhebber van het genre mag het van mij best extreem zijn, want na honderden films ben ik wel wat gewend als het gaat om bloederige slachtpartijen, martelingen en alle smerige zaken die in een horrorfilm thuishoren. Toch is het onmogelijk om alles mee te pakken en dan heb ik het geluk dat er mensen in mijn kring zijn die mij zo en dan een tip geven. Na een goede tip heb ik de door Adam Mason geregisseerde film blind aangeschaft en in mijn recensie lees je of deze 10 euro goed besteed is.

Het verhaal is simpel. Nick (Andrew West) is een junkie die stijf staat van de drugs en zijn vriendin Sammy (Pollyanna Rose) meeneemt naar een vervallen psychiatrische inrichting. Al gauw ontdekken de twee tortelduifjes een mysterieus apparaat dat waarschijnlijk werd gebruikt om lastige patiënten in bedwang te houden. Maar als ze eenmaal op de afzichtelijke stoel plaatsnemen, belanden zij in een wereld vol met horror en gruwel. Overleven lijkt geen optie hoewel Nick uit de andere dimensie weet te ontsnappen. Met als gevolg dat hij wordt beschuldigd van de vermissing van Sammy. De enige manier om zijn onschuld te bewijzen is om terug te keren naar de inrichting in de hoop dat hij haar kan terugvinden.

Maar vergis je niet. The Devil’s Chair bevat meerdere lagen en niets is wat het lijkt. Daarnaast is het acteerwerk dik op orde. Andrew West speelt de rol van de ietwat krankzinnige junkie Nick voortreffelijk en ik vroeg mijzelf ook continu af of hij onschuldig is of niet. Daarnaast zijn de make-up effecten van een goede kwaliteit. Het enige nadeel is dat het verhaal vrij voorspelbaar is. Ondanks dat men je op het verkeerde been probeert te zetten, heeft de oplettende kijker halverwege al door hoe de vork in de steel zit. Desalniettemin zorgt het bizarre einde voor veel kijkplezier. The Devil’s Chair is dan ook een horrorfilmpje dat meer dan de moeite waard is.

Waardering: 3 uit 5.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.