The Craft: Legacy

The Craft: Legacy (2020) recensie

The Craft: LegacyIn 1996 werd de vermakelijke horrorfilm The Craft uitgebracht. Waarin vier jongedames zich bezighouden met  hekserij, maar in de problemen raken als ze de controle over hun macht verliezen. Anno 2020 doet men het dunnetjes over in The Craft: Legacy. Geen remake, maar een vervolg op het origineel. Waarin vier scholieren de handen ineen slaan om een pestkop op school een lesje te leren. 

Samenvatting van het verhaal – De jonge scholiere Lily (Cailee Spaeny) verhuist samen met haar moeder (Michelle Monaghan) naar het huis van haar stiefvader (David Duchovny). Niet alleen thuis, maar ook op school moet ze haar draai vinden. De drie scholieren Lourdes (Zoey Luna), Frankie (Gideon Adlon) en Tabby (Lovie Simone), die naar eigen zeggen heksen zijn, nemen haar onder hen hoede. Nu ze met zijn vieren zijn, beginnen ook hun krachten toe te nemen. Maar met meer kracht, komt ook meer verantwoordelijkheid. En daar komen de meiden snel genoeg achter.

Recensie – Het nadeel van een vervolg is dat ik het altijd automatisch vergelijk met het origineel en dat is in het geval van The Craft: Legacy niet anders. In grote lijnen is de film identiek aan het origineel uit 1996, maar met nieuwe personages en weinig connecties met het eerste deel, staat de door Zoe Lister-Jones geregisseerde fantasiefilm op zichzelf. Je hoeft dus ook niet het eerste deel te hebben gezien om te kunnen snappen waar The Craft: Legacy over gaat. Dat positief is. Maar door de vele saaie momenten is het vervolg nu niet echt een film die je absoluut niet mag missen.

In het vervolg probeert men nog wel vernieuwing toe te voegen. Waar voor The X Files-acteur David Duchovny een grote rol is weggelegd, maar zelfs hij weet niet zijn stempel te drukken op de rol van Lily’s strenge stiefvader. Nu is The Craft: Legacy absoluut geen tijdverspilling, maar het naargeestige sfeertje, dat in het eerste deel zo nadrukkelijk aanwezig was, is nu compleet verdwenen. Het vervolg is dan ook meer een fantasierijke dramafilm. Waarin de scholieren met behulp van spreuken en het beoefenen van hekserij wraak nemen op de mensen die hen onrecht hebben aangedaan.

Beoordeling
  • Film
2
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.