The Conjuring: The Devil Made Me Do It

The Conjuring: The Devil Made Me Do it (2021) recensie

The Conjuring: The Devil Made Me Do ItAls liefhebber van The Conjuring-franchise keek ik met veel plezier uit naar het derde deel. In The Conjuring: The Devil Made Me Do It keren Patrick Wilson en Vera Farmiga terug als Ed en Lorraine Warren. Het echtpaar dat sinds de jaren zestig paranormale activiteiten onderzocht, meermaals geassisteerd heeft bij officiële duiveluitdrijvingen en eigenaar was van het beroemde occult museum. Het derde deel van de franchise is eveneens gebaseerd op één van de beroemdste zaken waar de Warrens aan hebben gewerkt. The Devil Made Me Do it-zaak was daarnaast de eerste zaak in de Verenigde Staten waarin de verdachte zijn onschuld pleitte door te beweren dat hij op het moment van zijn misdaad bezeten was van een demon.

Samenvatting van het verhaal – Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) worden gevraagd om te assisteren bij de duiveluitdrijving van de achtjarige David Glatzel (Jullian Hilliard). Na een stevige confrontatie met het kwaad dat in het kleine jongetje huist, lijkt de missie om de demon te verdrijven te zijn geslaagd. Totdat Arne Cheyenne Johnson (Ruairi O’Connor), de zwager van het kleine jongetje, in een opwelling zijn huisbaas vermoordt. De Warrens zijn ervan overtuigd dat de demon David heeft verlaten, maar nu bezit heeft genomen van Arne. Maar om hem vrij te pleiten van moord moeten zij alles uit de kast trekken om in de rechtszaal te bewijzen dat Arne tijdens zijn misdaad bezeten was.

Recensie – Zowel Patrick Wilson als Vera Farmiga acteren opnieuw uitstekend in het derde deel van The Conjuring. Het inmiddels iconische duo binnen het horrorgenre nemen de kijker op sleeptouw tijdens de beroemde en beruchte zaken die het echtpaar in hun loopbaan hebben onderzocht. In The Conjuring: The Devil Made Me Do It gaan zij opnieuw de strijd aan met een kwaadaardige demon en het gaat er opnieuw stevig aan toe. Desalniettemin is het derde deel meer een misdaad-thriller dan een angstaanjagende horrorfilm.

Er zijn een groot aantal momenten waarin huiveringwekkende verschijningen de positieve aandacht opeisen, maar The Conjuring: The Devil Made Me Do It gaat niet zo onder de huid zitten als het eerste deel. Waar het tweede deel werd verweten dat de film teveel leunde op schrikmomenten, proberen de makers nu meer balans te zoeken. Dat is gelukt met wel als kanttekening dat de film volledig leunt op de acteerprestaties van Wilson en Farmiga. Zij redden dan ook het toch wel mindere derde deel. Dat weliswaar aansluiting vindt bij de eerste delen, maar op het gebied van horror tekortschiet.

Beoordeling
  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.