The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles (2018) recensie

The Christmas ChroniclesHet was een kwestie van tijd. Netflix heeft in de afgelopen jaren al behoorlijk veel originals geproduceerd die exclusief via de populaire streamingdienst te zien zijn. Het wachten was op een Kerstfilm die dan ook dit jaar verscheen. The Christmas Chronicles is sinds kort via Netflix te zien en het is een heerlijke zoetsappige familiefilm die tijdens de feestdagen niet mag ontbreken. Met in de hoofdrol Kurt Russell als een ietwat eigenaardige Kerstman.

Samenvatting van het verhaal
Na de dood van zijn vader gelooft Teddy (Judah Lewis) niet meer in Kerstmis terwijl zijn kleine zusje Kate (Darby Camp) nog ieder jaar braaf een brief schrijft naar de Kerstman. Op een avond weet zij een glimp van hem op te vangen en zij besluit om hem vast te leggen op video. Dat had ze beter niet kunnen doen! Na de onthulling belandt de Kerstman in de problemen en loopt het Kerstfeest gevaar. Alleen door samen te werken en de falende Kerstman (Kurt Russell) een helpende hand toe te reiken, kunnen ze Kerstmis nog redden.

Warm gevoel
Wat maakt een Kerstfilm een Kerstfilm. Een goede vraag die vorig aan mij gesteld werd tijdens het radioprogramma “Dit is de nacht” op radio 1. Het is vrij simpel. Een Kerstfilm moet een gevoel creëren. Een gevoel waarbij je alle zorgen vergeet en je doet geloven dat na regen zonneschijn komt. Hoe moeilijk het leven soms ook kan zijn. Hoewel ik een fantastisch 2018 achter de rug heb, geeft The Christmas Chronicles dat warme gevoel waar ik als liefhebber van het Kerstfeest altijd driftig naar op zoek ben. Zeker tijdens een koude Decembermaand.

Goed fout
Maar een geslaagde Kerstfilm is tevens een goed foute film. Een film die kant noch wal raakt en altijd goed afloopt. Hoe onwaarschijnlijke dat ook mag zijn. In The Christmas Chronicles lijkt het dan ook een lange tijd fout af te lopen voor het Kerstfeest dat in het water dreigt te vallen, maar je ziet het al van mijlenver aankomen dat het heus wel goedkomt. En dat gebroken familiebanden zoals die tussen Teddy en Kate wel weer herstelt worden. De door Clay Kaytis geregisseerde film zit dan ook vol clichés, zoetsappigheid en humor. Zoals een goed foute Kerstfilm hoort te zijn. Met als kers op de taart een uitstekende rol van Kurt Russell die de rol van de vreemde doch liefdevolle Kerstman prima invult.

Waardering: 3.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.