The Child Remains

The Child Remains (2017) recensie

The Child RemainsOp een vakantie gaat er altijd wel iets mis. Er worden kledingstukken, tandenborstels of deodorant vergeten, het vliegtuig heeft vertraging of de reis naar de plaats van bestemming verloopt niet helemaal zoals het moet. Maar het kan ook zijn dat de hotelkamer niet helemaal in de smaak valt of dat de locatie niet is wat ervan verwacht werd. In de horror The Child Remains hebben Rae (Suzanne Clément) en Liam (Allan Hawco) geen last van dat alles, maar hun vakantie loopt toch uit in een ware nachtmerrie.

Samenvatting van het verhaal
Rae en Liam boeken een kamertje bij het Mersey Inn van Monica (Shelley Thompson). Rae is in verwachting en heeft te maken met posttraumatische stress en een beetje rust heeft ze hard nodig. Liam is daarentegen een muzikant die zijn carrière maar niet van de grond krijgt en deze dagen de tijd neemt om zijn laatste muziekstuk af te ronden. Volgens Monica was de accommodatie in het verleden een veilige haven voor alleenstaande en aankomende moeders die door hen familieleden waren verstoten. Maar een veilige haven was het volgens de verhalen allerminst. Van rust is er dan ook geen sprake als Rae vastberaden is om uit te zoeken welke vreemde gebeurtenissen zich in het Mersey Inn hebben afgespeeld. Tot grote ergernis van haar echtgenoot.

Zwabberend verhaal
Michael Melski schreef en regisseerde The Child Remains als een bovennatuurlijke horrorfilm, maar het is overduidelijk dat hij tijdens de productie zoekende was. De gespannen relatie tussen Rae en Liam is een thema dat een belangrijk aandeel opeist, maar ook Rae’s verleden speelt een rol van betekenis. Terwijl Monica al vanaf de eerste minuten geen zuivere koffie blijkt te zijn en dan zijn daar ook nog de vreemde geestverschijningen die Rae bewegen om tot de bodem uit te zoeken wat er zich in het Mersey Inn heeft afgespeeld. Het is dan ook lastig om de volle aandacht erbij te houden, want het zwabbert van links naar rechts. Iets dat niet heel prettig is.

Overacting
De hoofdrolspelers weten helaas ook niet te overtuigen in de rollen die zij spelen. Suzanne Clément maakt zich evenals haar tegenspeler Allan Hawco regelmatig schuldig aan overacting en er is dan ook geen moment het gevoel dat zij in een ware nachtmerrie zijn terechtgekomen. Shelley Thompson weet eveneens geen memorabele performance af te leveren terwijl haar personage wel de potentie heeft om in een horrorverhaal als deze zich te ontplooien tot een huiveringwekkend karakter. Dat menig filmliefhebber wellicht slapeloze nachten bezorgt. Helaas is dat niet het geval en heeft The Child Remains simpelweg teveel mankementen om het te bestempelen als een interessante film.

Waardering: 1.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.