The Boss Baby

The Boss Baby (2017) recensie

The Boss Baby
Een baby in een driedelig maatpak, welbespraakt is en een duidelijk doel voor ogen heeft. Het klinkt bijzonder vreemd, maar het is wel een geinig concept voor een vermakelijke animatiefilm zoals The Boss Baby. De makers van Madagascar presenteren de animatiefilm waarin de naamloze Boss Baby op een belangrijke missie wordt gestuurd als de baby fabriek in zwaar weer zit. Mensen willen niet langer meer baby’s, maar schattige puppy’s. En het is aan Boss Baby, wiens stem op briljante wijze is ingesproken door Alec Baldwin, de taak om het laatste innovatieve product van de puppy fabriek, de nooit-oud-wordende-en-altijd-schattig-blijvende-puppy, te saboteren.

Maar voordat Boss Baby aan de slag kan moet hij eerst zijn plekje binnen zijn nieuwe gezin zien te veroveren. Terwijl zijn nieuwe ouders alle zeilen bijzetten om het veeleisende manneke op zijn wenken te bedienen, ziet zijn 7-jarige broer Tim (Miles Bakshi) hoe geniepig hij eigenlijk is. Tim voelt zich aan de kant geschoven en hij doet er dan ook alles aan om de baby die kan praten en geheime meetings organiseert, te ontmaskeren. Totdat hij ontdekt dat Boss Baby een duidelijke missie heeft en er zeker niet op uit is om zijn positie in te nemen. Daarop besluit Tim om zijn nieuwe broertje te helpen om in zijn missie te slagen.

Dat alles gaat gepaard met een flinke dosis humor die zowel voor de jongste als de oudere geschikt is en mooie computeranimaties. Is The Boss Baby zo baanbrekend als een Inside Out of Finding Nemo? Nee, dat niet. De focus ligt overduidelijk op het produceren van een animatiefilm die 90 minuten lang moet vermaken, voor de kleintjes een subtiele boodschap bevat en bij papa en mama soms een glimlach op het gezicht tovert. In die opzet is de door Tom McGrath geregisseerde film uitstekend geslaagd. The Boss Baby is vanaf nu digitaal, en op een kwalitatief uitstekende Blu-ray Disc verkrijgbaar. En naast de prachtige beeld- en geluidskwaliteit bevat de Blu-ray Disc ook een aantal interessante extraatjes.

Waardering: 3.5 uit 5.

Eén reactie

  1. Was zelf niet zo gecharmeerd door de boodschap van de film, met name aan het eind dat wanneer hij opgroeit alsnog een zakenman is die met geld z’n nichtje blij houdt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.