The Barge People

The Barge People (2018) recensie

The Barge PeopleHet lekkere weer stimuleert ons om er heerlijk op uit te gaan of zelfs een stukje te gaan varen. Even dobberen en alle zorgen vergeten terwijl je het bootje door prachtige natuurgebieden manoeuvreert. Het gezelschap in The Barge People hadden hetzelfde idee voor ogen. Een sloepje huren en genieten van het mooie Engelse landschap. Maar het weekend dat al niet zo lekker begint, eindigt dramatisch.

De zusjes Kat (Kate Davies-Speak) en Jade (Makenna Guyler) huren samen met hen vriendjes een bootje om het weekend te gaan varen. Terwijl Mark (Mark McKirdy) zich opoffert om als stuurman te fungeren is Ben (Matt Swales) niet van plan om een handje te helpen. Zijn telefoon krijgt immers meer aandacht dan het gezelschap aan boord. Maar als hij Mark aflost zodat hij even de benen kan strekken, gaat het even mis. Ze raken een aan de kade gelegen boot en de bewoners zijn allesbehalve begripvol voor Ben’s onkunde. Ondanks dat varen zij rustig door. Niet wetende dat de bewoners niet van plan zijn om hen ongestraft te laten gaan.

Dat je geen ruzie moet maken met mensen die je niet kent is alom bekend, maar niemand verwacht dat een stevige discussie of zelfs een scheldpartij een bloederig gevolg zal hebben. In The Barge People van regisseur Charlie Steeds is dat wel het geval als het nietsvermoedende gezelschap wordt opgejaagd door de agressieven woonbootbewoners die zij tijdens de vaart hebben geraakt. Echter komt de dreiging niet zozeer van hen af wanneer blijkt dat zowel de recreatievaarders als hen belagers ten prooi vallen aan afzichtelijke kannibalen! Een wending die de kijker eigenlijk niet verwacht, maar The Barge People wel een heel stuk aantrekkelijker maakt.

Met behulp van overtuigende make-up effecten zijn de kannibalen niet alleen angstaanjagend te noemen, maar ook de smerige en bloederige taferelen komen in volle glorie in beeld. Expliciete scènes worden dan ook niet geschuwd en Steeds lijkt geen enkele intentie te hebben om het publiek op adem te laten komen. Dat neemt niet weg dat de balans een beetje zoek is, want het verhaal over de wraakzuchtige woonbootbewoners wordt zwaar onderbelicht. En in films zoals Eden Lake is al bewezen dat een wraakfilm net zo spannend en angstaanjagend kan zijn dan een monsterfilm. Desalniettemin is The Barge People een kijkbeurt waard. Zeker wanneer bloedfonteinen en afzichtelijke kannibalen helemaal jouw ding is.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.