The Babysitter: Killer Queen

The Babysitter: Killer Queen (2020) recensie

The Babysitter: Killer QueenInmiddels is het 3 jaar geleden dat ik aangenaam werd verrast door de Netflix Original The Babysitter. Een hilarische horror/komedie waarin de piepjonge Cole (Judah Lewis) ontdekt dat zijn sexy babysitter Mee (Samara Weaving) een meedogenloze moordenares is. Onlangs verscheen op de populaire streamingdienst het verwachte vervolg. Waarin de inmiddels iets oudere Judah Lewis opnieuw te zien is als Cole en hij krijgt het ook deze keer aan de stok met de gevaarlijke leden van de bloedsekte.

Ondanks dat Cole nog altijd in therapie is om de vreselijke slachtpartijen van Bee en haar handlangers te verwerken, probeert hij het leventje weer op te pakken. Hij is tot over zijn oren verliefd op zijn beste vriendin Melanie (Emily Alyn Lind), die hem meeneemt voor een weekendje weg. Maar wat begint als een leuk reisje, eindigt opnieuw in een bloedfestijn. Wanneer blijkt dat Melanie eveneens lid is van de gevreesde bloedsekte en oude bekende ten tonele verschijnen. Gelukkig hoeft Cole deze keer het niet in zijn eentje op te nemen tegen zijn geduchte vijanden, want hij krijgt hulp van Phoebe (Jenna Ortega). Zijn nieuwe klasgenootje, dat op haar beurt ook nog wel een appeltje te schillen heeft met de bloedsekte.

Evenals in het eerste deel, zijn de gebeurtenissen in de McG geregisseerde horror/komedie onzinnig. Liters nepbloed is niet aan te slepen en de personages komen op de meest bizarre wijzen aan hun einde. Terwijl de ietwat verlegen en onhandige Cole iedere aanslag op zijn leven op wonderbaarlijke wijze weet te overleven. Met de terugkeer van Bella Thorne, Robbie Amell en Andrew Bachelor als de leden van de bloedsekte, is The Babysitter: Killer Queen een herhaling van wat wij al eerder hebben gezien. Ondanks dat Samara Weaving de grote afwezige is en slechts in de slotfase zich nog even laat zien.

Ondanks dat het weer enorm grappig is en een overvloed aan overtuigende make-up effecten en smerige slachtpartijen voor het vermaak moeten zorgen, is The Babysitter: Killer Queen niet zo sterk als het eerste deel. En dat is niet alleen te wijten aan de afwezigheid van Samara Weaving, maar ook aan het feit dat het niet vernieuwend is. Het verrassingselement is verdwenen en het is meer een goede herhaling dan een innovatieve film. Dat op zich niet heel erg is, want het is nog steeds topamusement. Zeker als bloedfonteinen en rondslingerende ledematen helemaal jouw ding is.

  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.