Geostorm

De grootste teleurstellingen van 2017

Gisteren liet ik al in een blogpost weten welke films ik het leukst vond in 2017. Maar zoals ieder jaar waren er ook een aantal teleurstellingen. Films die wellicht wel de potentie hadden om in mijn top 10 lijstje te eindigen, maar uiteindelijk niet wisten te overtuigen. Dat wil nog niet zeggen dat het slechte films zijn! In dit artikel lees je welke films mij teleurstelden.

GeostormArmageddon/Twister mengsel de grootste teleurstelling van het jaar
Geostorm beschreef ik als Armageddon meets Twister. Ik bereidde mezelf voor op een stormachtige rampenfilm waarin het einde van de wereld aanstaande is en actieheld Gerard Butler iets uit de hoge hoed moet toveren om de wereldbevolking te redden. Maar wat is Geostorm een slap aftreksel van diens genregenoten. Het is eerder een spoof van 2012! En dat is al geen beste film.


Resident Evil: The Final ChapterMilla mag van mij met pensioen
Begrijp mij niet verkeerd, want een goede zombie apocalyps film gaat er bij mij in als zoete koek en ik ben dan ook een liefhebber van de Resident Evil reeks. Dit jaar verscheen dan echt (hopelijk) het laatste deel Resident Evil: The Final Chapter. Ondanks dat het altijd een plezier is om naar Milla Jovovich te kijken, wist de film mij niet te vermaken.


RingsGooi een deksel op de put
Dit jaar kroop de angstaanjagende Samara opnieuw uit de put om mensen de stuipen op het lijf te jagen en te vermoorden. Rings moest de franchise nieuw leven inblazen, maar het is een teleurstellende horrorfilm. Er klopt geen zak van het verhaal en de jump scares zie je van kilometers ver aankomen. Wat een slappe hap.


Kill SwitchWaar is de Kill Switch?
De YouTube hit van Tim Smit zorgde ervoor dat de Nederlandse filmmaker zijn project mocht omzetten naar een avondvullende Science Fiction film die zeker zijn momenten heeft, maar ook te vaak in herhaling valt. Ik verloor regelmatig de aandacht daardoor en na afloop was ik niet voldaan. Kill Switch is geinig, maar ook niet meer dan dat.


The Great WallAvontuurlijke epos slaat kant noch wal
Ik had al mijn twijfels over Matt Damon in een avontuurlijke epos en mij vermoeden dat The Great Wall zou uitlopen op een domper werd al snel bevestigd. De film heeft zeker zijn momenten en de special effects zijn gaaf, maar overall was het maar een saaie bedoeling. Matt Damon moet dit niet willen en dit soort rollen aan acteurs zoals Jason Statham overlaten.


Verschrikkelijke Ikke 3Niets meer dan een cash cow
Wat doe je als een franchise succesvol is? Je maakt er meer delen van en spin-offs. De leuke animatiefilm Verschrikkelijke Ikke maakte de weg vrij voor een vervolg en het geinige Minions, maar het derde deel stelt teleur. Ik heb er nauwelijks van genoten en naar mijn mening is het nu wel klaar met Gru en zijn jolige geel-gekleurde handlangers.


The WallIn de zandbak spelen is spannender
Het oorlogsdrama The Wall had een interessant concept, maar wat is de film van regisseur Doug Liman saai! We zien 90 minuten lang een soldaat die in een woestijn in Irak moet zien te overleven als hij door de vijand wordt belaagd. Met als gevolg veel onnozele keuzes en wat gevloek en getier wat ik na 10 minuten wel zat was. Ik was dan ook blij dat de film na 90 minuten afgelopen was.


The Lost City of ZWaargebeurd drama suste mij in slaap
Het waargebeurde drama The Lost City of Z is een saaie film. Het verhaal is interessant en ook het acteerwerk is nog geen eens zo verkeerd. Daarnaast zijn de beelden van de overlevingstocht door de natuur prachtig te noemen, maar het is allemaal niet voldoende om deze trage film te bestempelen als een topper. Sterker nog, deze stelde mij flink teleur.


Into the ForestFilmmaker Patricia Rozema stuurt je het bos in
Als filmliefhebber word je soms vreselijk in de zeik genomen. Je ziet een trailer en je denkt “wat interessant!”. Dat was ook het geval bij Into the Forest dat uiteindelijk helemaal geen thriller of Science Fiction film bleek te zijn. Het is een traag familiedrama dat zijn momenten heeft, maar over het algemeen teleurstelt en mij niet wist te vermaken.


It Comes At NightHet kwam maar niet
In dezelfde categorie valt ook de horror/thriller It Comes At Night. De trailer zag er veelbelovend uit, maar het bezoekje aan de bioscoop draaide uit op een teleurstelling. Wat een ongelofelijke saaie en warrige film die totaal niet eng of spannend is. Daarom staat ook de door Trey Edward Schults geregisseerde prent in deze lijst.

Welke films vind jij dit jaar het teleurstellends?

2 reacties

  1. Voor wat ik zelf allemaal teleurstellend vond zal ik nog even door al m’n stemmen moeten gaan struinen, want ik heb erg veel gezien dit jaar. Ik zal een aantal titels meenemen onder m’n toplijst, maar ga er geen losse blog aan wijden. Je weet vast nog wel dat we over Into the Forest een discussie hadden, maar veel andere titels in je lijstje vond ik ook beroerd. The Great Wall, Despicable Me 3. Rings is misschien wel de slechtste film die ik zag dit jaar en The Wall en It Comes at Night vielen me ook tegen, maar vond ik niet slecht. The Lost City of Z is een apart geval: kreeg van mij 2*, maar haalt gewoon ook allerlei jaarlijstjes op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.