Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016) recensie

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the ShadowsTwee jaar geleden heeft de wereld opnieuw kennisgemaakt met de Teenage Mutant Ninja Turtles in de gelijknamige film die door Michael Bay is geproduceerd en destijds door Jonathan Liebesman is geregisseerd. De studiobazen hadden maar anderhalf uur nodig om te beslissen of er een deel twee moest komen, want de komische actiefilm leverde wereldwijd bijna vijfhonderd miljoen dollar op. En aanstaande donderdag is het dan zover, want dan verschijnt Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows in de bioscoop!

Dave Green neemt het stokje over van zijn collega en de filmmaker heeft in alle eerlijkheid nog geen indrukwekkende cv opgebouwd. Maar daar is helemaal niets van te merken als je Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows aan het kijken bent. De film opent spectaculair en het is lawaaiiger en spectaculairder dan zijn voorganger. Een introductie van de broertjes Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael is niet meer nodig en ook de beroemde personages April O’Neil en haar cameraman Vernon zijn weer van de partij. Deze rollen worden opnieuw goed ingevuld door Megan Fox en Will Arnett.

De heroes in a half shell stuiteren door het beeld en de gedigitaliseerde personages zien er gedetailleerder uit dan in Teenage Mutant Ninja Turtles. Het is overduidelijk dat er meer budget is vrijgemaakt om de karakters zo realistisch mogelijk op het scherm te toveren. Toch is de nieuwigheid er een beetje af en gaat men op herhaling door de film vol te proppen met bombastische actiescènes en onderbroekenlol. Daarom hebben de producenten ook een goede beslissing genomen door een blik met nieuwe personages open te trekken. Tot groot genoegen van de fans!

In Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows worden beroemde karakters uit de animatieserie en de stripboeken opnieuw geïntroduceerd met overduidelijke hoofdrollen voor de klunzige Bebop en Rocksteady. De hulpjes van de schurk Schredder, die natuurlijk ook weer van zich laat horen, maken het leven van de gemuteerde schildpadden behoorlijk lastig terwijl hun meester de komst van de ultieme schurk Krang aan het voorbereiden is. De rollen van Bebop en Rocksteady worden prima gespeeld door Stephen Farrelly en Gary Anthony Williams terwijl The Fast and the Furious: Tokyo Drift-acteur Brian Tee de rol van Shredder op zich neemt. Helaas ben ik iets minder te spreken over Stephen Amell die de rol van de burgerwacht Casey Jones voor zijn rekening neemt.

Bebop en Rocksteady zorgen evenals de Turtles voor enorm veel humor terwijl de vernieuwde versie van de vreemd uitziende Krang fenomenaal te noemen is. Ik heb echt met een big smile naar het scherm zitten kijken toen deze schurk ten tonele verscheen. Het zijn vooral de momenten van herkenning dat Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows zo leuk maakt, want voor Oscarwaardig acteerwerk en een sterk verhaal hoef je niet naar de bioscoop te gaan. Als je dan toch gaat adviseer ik je wel om naar de IMAX te gaan, want een explosieve en komische actiefilm als deze komt toch wel het beste tot zijn recht in die grote zaal met haarscherp beeld en een fantastisch geluid.

Waardering: 3 uit 5.

4 reacties

  1. Bebop en Rocksteady? Hell yeah! Daar zat ik bij de eerste film op te wachten!

    Hoe groot is het aandeel van Megan Fox? Ik vond het namelijk even stuitend als zwaar irritant dat April in vrijwel iedere scène te zien was.

  2. Grappig dat het een feest van herkenning was voor jou. Heb ‘m zelf nog niet gezien, maar ik moet zeggen dat ik me bijzonder weinig herinner van de serie, ook al heb ik ‘m toen ik jong was veel gekeken. Deze kijk ik denk ik wel als hij beschikbaar is op VOD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.