Survive The Night

Survive The Night (2020) recensie

Survive The NightBruce Willis heeft in zijn carrière in enorm veel kassuccessen de hoofdrol gespeeld, maar de laatste jaren is hij voornamelijk te zien in producties die het grote zilveren scherm niet eens halen. Survive The Night is hier geen uitzondering in, want ook de actie/thriller met de Die Hard-ster is direct op on demand, DVD en een kwalitatief uitstekende Blu-ray Disc verschenen. Maar dat wil niet zeggen dat het dan ook een slechte film is. Integendeel!

Frank (Bruce Willis) woont zeer afgelegen in een enorm huis en hij vangt zijn zoon Rich (Chad Michael Murray) en zijn gezin op wanneer de arts na een slopende rechtszaak alles is verloren. De relatie tussen vader en zoon is ingewikkeld, maar ze moeten de handen ineen slaan als zij worden belaagd door criminelen. De broers Jamie (Shea Buckner) en Matthias (Tyler Jon Olson) zoeken onderdak bij Frank en Rich wanneer één van hen is neergeschoten en dreigt dood te bloeden. Terwijl zij het gezin gijzelen, verplichten zij Rich om een spoedoperatie uit te voeren. Maar de arts is niet van plan om rustig mee te werken. Met alle gevolgen nadien.

Survive The Night is dan ook een spannende actie/thriller die bij vlagen enorm spannend is. De confrontaties tussen de criminele broers en de gezinsleden zijn soms heftig, maar het nadeel is dat de makers te snel en te vaak in herhaling vallen. Na talrijke dappere ontsnappingspogingen van Rich en Frank, worden ze telkens weer overmeesterd door één van de broers. Dat het realisme niet ten goede komt, want het is niet logisch dat een familie van 3 volwassenen, terwijl vader Frank ook nog eens een gepensioneerde sheriff is, door slechts één persoon wordt gegijzeld. Daar is in mijn optiek toch niet heel goed over nagedacht.

Daarentegen is het acteerwerk dik op orde. Bruce Willis speelt de rol van Frank solide terwijl Chad Michael Murray overtuigt in de rol van de geroyeerde arts Rich. Maar het is Tyler Jon Olson die zeer sterk de rol van de krankzinnige en schietgrage misdadiger Mattie speelt. Hij is meedogenloos en doortastend, dat het personage uiterst gevaarlijk en intimiderend maakt. Als kijker hoop je dat je nooit een individu als Mattie tegen het lijf loopt, want hij is onberekenbaar en zeker niet terughoudend in het neerschieten van zijn onschuldige slachtoffers. Zijn spel is het waard om Survive The Night een eerlijke kans te geven. Een film die ondanks de schoonheidsfoutjes zeker behoort tot één van de vermakelijkste films in het genre.

  • Film
2.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.