Stir of Echoes The Homecoming

Stir of Echoes: The Homecoming (2007) recensie

Stir of Echoes The HomecomingIn 1999 verscheen de zenuwslopende en bij vlagen angstaanjagende horrorfilm Stir of Echoes. Waarin hoofdrolspeler Kevin Bacon als Tom visioenen heeft van een meisje dat volgens hem nu als geest ronddwaalt in zijn woning. Ruim 8 jaar later verscheen het vervolg Stir of Echoes: The Homecoming. Zonder Kevin Bacon, maar met Rob Lowe in de hoofdrol. Dat de door Ernie Barbarash geregisseerde horrorfilm als TV-film werd uitgebracht zegt naar mijn mening al veel over de kwaliteit.

Samenvatting van het verhaal – Ted (Rob Lowe) keert terug uit het oorlogsgebied en heeft overduidelijk te maken met post-traumatische stress. Hij heeft visioenen van verbrandde mensen en de vreemde gebeurtenissen in en rondom zijn omgeving nemen in rap tempo toe. Terwijl hij er alles aan doet om het normale gezinsleven weer op te pakken, nemen de visioenen van de dood toe. Dat hem er uiteindelijk toe beweegt om tot de bodem uit te zoeken waarom hij deze visioenen heeft.

Recensie – Rob Lowe is helemaal geen slechte acteur, maar Kevin Bacon wordt overduidelijk gemist. Op een enkele naam na zijn er verder geen connecties met Stir of Echoes uit 1999 en de film had wellicht evenveel kans van slagen (of mislukken) gehad als deze met een andere naam zou worden uitgebracht. Het nadeel is dat een vergelijking onvermijdelijk is als er een vervolg wordt gemaakt. En op veel vlakken slaat Stir of Echoes: The Homecoming de plank finaal mis.

Stir of Echoes is spannend en bij vlagen zelfs angstaanjagend te noemen, maar het mindere vervolg is spannend noch eng. Er is weinig aandacht besteed aan de karakterontwikkelingen waardoor het lastig is om een band met de hoofdpersonages op te bouwen. Daarnaast zie je als kijker de schrikmomenten van mijlenver aankomen en zijn de geestverschijningen allesbehalve indrukwekkend. Ondanks dat de make-up en de special effects wel goed te noemen zijn. Het is jammer dat Stir of Echoes: The Homecoming flink teleurstelt. Zeker na een ijzersterk begin in 1999.

Beoordeling
  • Film
2
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.