Star Trek Beyond

Star Trek bestaat 50 jaar

Star Trek BeyondIn mijn tienerjaren heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Star Trek. Ik keek graag naar de Science Fiction televisieserie Star Trek: The Next Generation waarin Captain Picard (Patrick Stewart) de scepter zwaait over de bemanningsleden van het ruimtevaartuig de U.S.S. Enterprise. Na die kennismaking is mijn interesse in het door Gene Roddenberry verzonnen universum alleen maar gegroeid en ik heb dan ook met veel plezier gekeken naar televisieseries zoals Voyager en Deep Space Nine, maar ook naar films zoals Generations, First Contact, Insurrection en Nemesis.

Personages van de originele serie en de eerste films, zoals Captain Kirk, Spock en Scotty, kon ik alleen nog maar van naam. Zowel de serie als de eerste films had ik nog niet eerder gezien. Uiteraard heb ik daar inmiddels verandering in gebracht. De originele serie met William Shatner en Leonard Nimoy die voor het eerst in 1966 werd uitgezonden moet ik nog wel zien, maar daar biedt Netflix dan uitkomst. Evenals de volledige Deep Space Nine serie staan ook de drie seizoenen van de originele televisieserie op de streamingdienst. Ik ga er binnenkort eens lekker voor zitten.

Sowieso is dit wel het jaar van Star Trek, want de franchise bestaat 50 jaar! Dat wordt niet alleen gevierd met een vernieuwde uitgave van de eerste 3 seizoenen op DVD en Blu-ray Disc, maar ook met een home entertainment release van de animatieserie die in 1973 voor het eerst werd uitgezonden. En als klapper op de vuurpijl verschijnt op 7 december Star Trek Beyond op DVD, (3D) Blu-ray Disc en 4K Blu-ray Disc. Het derde deel volgt de succesvolle Science Fiction films Star Trek (2009) en Star Trek: Into Darkness (2012) op en uiteraard sta ik binnenkort uitgebreid stil bij deze veelbelovende release.

Als liefhebber van de franchise vol met avonturen in de uithoeken van het heelal en waarin geavanceerde ruimtevaartuigen en uiteenlopende personages voor het vermaak zorgen, kijk ik dan ook met veel plezier uit naar alle activiteiten die rondom Star Trek staan gepland. Zo biedt Film1 de mogelijkheid om vanaf zaterdag 19 november alle 12 Star Trek films te bekijken. Deze worden over een periode van een aantal dagen in chronologische volgorde uitgezonden en het is dan ook een ideaal moment om de films te herzien of voor het eerst kennis te maken met Captain Kirk (Chris Pine), Captain Picard, de bemanningsleden van de U.S.S. Enterprise en de spectaculaire avonturen die in iedere aflevering en film centraal staan. Kijk op de website van Film1 voor het volledige overzicht.

Wist je dat…

  • De fans van Star Trek ‘trekkies’ worden genoemd?
  • Leonard Nimoy in de reboot van Star Trek (2009) opnieuw de rol van Spock speelde?
  • De nieuwe serie Star Trek: Discovery in januari 2017 in première gaat?
  • Het meeste van de fictieve technologie in de originele serie inmiddels is uitgevonden?

Star Trek: Beyond trailer

Trailer van de laatste Star Trek-Film Star Trek: Beyond.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.