Species II

Species II (1998) recensie

Species IIIn 1995 werd de liefhebber van griezelige Science Fiction films aangenaam verrast door Species. Waarin voormalig fotomodel Natasha Henstridge de rol van het beeldschone doch moordzuchtige buitenaardse wezen Sil speelt. Drie jaar later verschijnt het tweede deel waarin niet alleen Natasha Henstridge, maar ook Michael Madsen en Marg Helgenberger terugkeren. Maar of dat ook garant staat voor een sterk vervolg is dan nog maar de vraag.

Na een ruimtemissie naar Mars keren astronauten Patrick (Justin Lazard), Dennis (Mykelti Williamson) en Anne (Myriam Cyr) terug op Aarde. Niet wetende dat zij geïnfecteerd zijn geraakt met gevaarlijk buitenaards DNA. Al snel stapelen de lijken zich op en huurmoordenaar Press (Michael Madsen) wordt opnieuw ingeschakeld om de buitenaardse dreiging tot een halt toe te roepen. Om het wezen op te sporen schakelt hij de hulp in van zijn oud-collega Laura (Marg Helgenberger) die in een geheim ondergronds lab een kloon van Sil (Natasha Henstridge) heeft gecreëerd. In de hoop dat zij meer te weten komt over het gedrag en de zwaktes van het buitenaardse ras.

Evenals in het eerste deel wordt de wereldbevolking opnieuw bedreigd door een buitenaards wezen. Dat als doel heeft om de wereld zo snel mogelijk te koloniseren en met een enorme voortplantingsdrang binnen een mum van tijd talrijke slachtoffers maakt. Ditmaal wordt er opnieuw de jacht geopend op het wezen dat overal en nergens in de Verenigde Staten opduikt. Alleen is het deze keer niet Natasha Henstridge, maar Justin Lazard die als het buitenaardse gedrocht in alle vrijheid rondloopt. En de hoofdrolspeler doet het zeker niet onaardig als de charmante doch dodelijke Patrick.

De jaren ’90 was een gouden tijdperk als we praten over praktische effecten. Waar zowel budgetten als de techniek vaak ontoereikend waren om een bepaalde visie tot leven te brengen, kozen filmmakers vaak voor praktische effecten. Inclusief overtuigende animatronics en indrukwekkende sets. In Species II is er een aangename mix van computeranimaties en praktische effecten. Hoewel de CGI iets gedateerd is, overtuigen de animatronics en decors des te meer. Terwijl het er ook in het vervolg stevig aan toegaat en de film veel gruwelijke en bloederige momenten bevat. Species II is dan ook een prima vervolg hoewel het wel meer een herhaling is van wat wij al eerder hebben gezien.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.