Shazam-_ps_1_jpg_sd-low_©-2019-Warner-Bros-Ent_All-Rights-Reserved

Shazam! (2019) recensie

Shazam-_ps_1_jpg_sd-low_©-2019-Warner-Bros-Ent_All-Rights-ReservedStel je toch eens voor dat je in een grot van een tovenaar belandt en de speciale krachten van een superheld ontvangt. Dat zou toch geweldig zijn! Je kunt je krachten gebruiken om de mensheid te helpen en om de misdaad te bestrijden zoals superhelden Superman en Batman dat doen. Maar deze krachten nemen ook verantwoordelijkheden met zich mee. Iets dat de 14-jarige Billy Batson (Asher Angel) ontdekt als hij van de één op de andere dag superkrachten bezit.

Samenvatting van het verhaal
De 14-jarige Billy loopt bij ieder pleeggezin weg terwijl hij driftig op zoek is naar zijn biologische moeder. Wanneer hij in de grot van een tovenaar belandt ontvangt hij speciale krachten die vergelijkbaar zijn met die van Superman. En door een simpel woord uit te spreken transformeert hij van een opstandige tiener in de gespierde superheld Shazam! (Zachary Levy). Die overigens geen flauw benul heeft van hoe hij zijn nieuw verworven krachten moet gebruiken en in de wanhoop zijn pleegbroer Freedy (Jack Dylan Grazer) om hulp vraagt. Samen proberen ze uit te vogelen hoe Billy zijn superkrachten kan gebruiken, maar er is weinig tijd om de kneepjes van het vak te leren als de gevaarlijke superschurk Dr. Sivana (Mark Strong) ten tonele verschijnt.

Hilarisch
Shazam! is een heerlijke actiekomedie waarin Zachary Levy op uitstekende wijze in de huid kruipt van de superheld Shazam!. De fragmenten waarin hij samen met zijn pleegbroertje zijn superkrachten onder de knie probeert te krijgen zijn te hilarisch voor woorden. Maar de door David F. Sandberg geregisseerde superhelden film is meer dan een lachfilm. Spectaculaire momenten en spannende krachtmetingen zijn er in overvloed terwijl de film vol zit met verbluffende CGI-animaties. Het DC Extended Universe lijkt dan ook eindelijk de juiste weg zijn ingeslagen nadat Aquaman vorig jaar al werd bestempeld als één van de betere superhelden films uit dit universum.

Blu-ray Disc
Na een succesvolle periode in de bioscoop verscheen Shazam! een aantal weken geleden op on demand videodiensten, maar de film is vanaf morgen ook verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc. De Blu-ray Disc bevat een uitstekende beeldkwaliteit dat in het formaat 2.40:1 op de schijf is gezet terwijl het Dolby Atmos-TrueHD geluidsspoor weergaloos klinkt. De loze ruimte op de schijf is opgevuld met een alternatieve openings- en eindscène, verwijderde scènes, gag reel, audities van de hoofdrolspelers en een kijkje achter de schermen met Zachary Levy. Om het te completeren is ook het achtergrondverhaal over Shazam! als extraatje toegevoegd.

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.