Sfeerverslag Weekend of Hell Spring Edition 2018 – Een feestje!

Weekend of Hell is altijd al een evenement geweest waar ik geïnteresseerd in was, maar tot op heden kwam het er maar niet van om in de auto te stappen en naar Duitsland te rijden. Daar kwam dit weekend eindelijk verandering in. De Spring Edition van Weekend of Hell werd een aantal maanden geleden aangekondigd en supersterren zoals Bruce Campbell uit de Evil Dead-films en Neve Campbell van de Scream-films zouden van de partij zijn. Voor mij meer dan reden genoeg om online mijn tickets te bestellen en naar de Westfalenhallen in Dortmund te rijden.

Het is zaterdagochtend half zes als het wekkertje gaat en vanaf het moment dat ik mijn ogen open ben ik hyper! Want vandaag is dan eindelijk het moment aangebroken dat ik een aantal van zijn favoriete acteurs en actrices ga ontmoeten! En sowieso is een evenement gericht op bloed, gore en seks wel aan mij besteed. Ik ben (zoals de meesten inmiddels wel weten) een enorme horrorliefhebber. Ik werk dan ook snel een paar bakken koffie naar binnen, ik kleed mij aan en ik stap samen met mijn vriendin en mijn maatje in de auto om naar Dortmund te rijden.

Niet is het alleen enorm rustig op de weg, maar binnen twee uurtjes staan we al in de gigantische rij voor de ingang van het congrescentrum. Maar de organisatie en doorstroom is uitstekend en binnen enkele ogenblikken staan we in hal 8 van de Westfalenhallen waar Weekend of Hell is losgebarsten. Het is druk, maar door de logische indeling is het sfeervol en knus. Ik voelde mij als horrorliefhebber helemaal thuis! Merchandise is er in overvloed evenals een aanbod in DVD’s en Blu-ray Discs. Als verzamelaar kan ik hier wel een aantal uren struinen, maar de tijd speelt een rol. Want de eerste ontmoeting van de dag staat op de agenda. Met Ash vs. Evil Dead-acteur Bruce Campbell!

Het is eventjes chaotisch bij het vormen van de rij voor de photo booth, maar uiteindelijk kwam het goed. De sfeer zit er goed in en we kunnen zien hoe Bruce Campbell, speciaal voor Weekend of Hell gekleed als een echte showmaster, zijn fans vriendelijk begroet en een leuk fotomoment creëert. Hij is onwijs sympathiek en grappig en het is dan ook een unieke ervaring. Het is de 75 euro in ieder geval meer dan waard hoewel het budget het dan niet toelaat om ook voor hetzelfde bedrag een krabbel te laten zetten. Ik ben ook blij dat ik die keuze gemaakt heb, want het was gigantisch druk in de rij voor zijn tafeltje waar hij aan de lopende band aan het signeren was.

Na de fotosessie doe ik even een rondje langs de tafels van de artiesten waar ook de iconische regisseur Dario Argento, Lethal Weapon-acteur Danny Glover, Dexter-actrice Julie Benz en Hellraiser II-acteur Kenneth Cranham zaten. Het is slechts een kleine opsomming van de acteurs en actrices die dit weekend in Dortmund aanwezig waren en op Tom Sizemore na was iedereen aanwezig om zijn of haar fans te ontmoeten. Ik heb nog een dappere poging gedaan om een handtekening te scoren van Ash vs. Evil Dead-actrice Dana DeLorenzo, maar ze had het gigantisch druk! Haar populariteit is enorm, maar ik heb haar nog wel even kunnen spreken toen ze eventjes achter haar tafeltje vandaan kwam om haar excuses aan te bieden. “Thank you for waiting guys, I’m so sorry, but I also have to eat something.” Ik had er geen problemen mee. “Take your time, I’m not going anywhere”.

Toch ben ik er niet in geslaagd, want in alle hectiek had ik de rest van de dag geen tijd meer om in de lange rij aan te sluiten. Want ik had ook nog een ontmoeting met een van mijn favoriete actrices op de agenda staan. Iets na twee uur sluit ik aan in de gigantische rij voor het fotomoment met Neve Campbell. De actrice die de meeste horrorliefhebbers wel kennen uit de Scream-films of uit Wild Things en House of Cards. Ik zag dat ze ontzettend lief en rustig is en ik had er uiteindelijk ook geen problemen mee om te vragen of ik een knuffel mocht. En die kreeg ik ook! Met als resultaat een geweldige foto die wel een speciaal plekje in mijn filmkamer verdient. Na dit leuke moment besloot ik ook om nog even in de rij te gaan staan bij haar tafeltje. Niet alleen om haar nog even te bedanken voor de leuke foto, maar ook voor een krabbeltje. Ze nam de tijd voor haar fans en ze was opnieuw ontzettend lief. “Paul, Great to meet you.” staat er dan ook op mijn foto. Awesome!

We sluiten Weekend of Hell af met een rondje door het afgesloten gedeelte waar vooral veel DVD’s en Blu-ray Discs liggen. Geloof mij dat dit de plek is als je op zoek bent naar de meest smerige en obscure horrorfilms. Als liefhebber van toch wel vreemde films kijk ik hier mijn ogen uit, maar het is ook opletten! Want de meeste DVD’s en Blu-ray Discs bevatten de Duitse titel op de cover en de films zijn vaak in het Duits nagesynchroniseerd of bevatten ingebakken Duitse ondertiteling. Nu heb ik er niet heel veel problemen mee en ik heb dan ook voor 25 euro de complete Tales From The Crypt-serie weten te bemachtigen! Een item wat ik al langere tijd aan de collectie wilde toevoegen en daar ben ik nu ook in geslaagd. Who cares dat de titel in het Duits op de doos staat.

Na deze score ga ik samen met mijn vriendin naar buiten voor een welverdiende peuk en om nog even van het zonnetje te genieten. Terwijl mijn maatje nog even door de bakken struint. Met een aantal leuke items en vooral met mooie herinneringen keren we huiswaarts. We belanden uiteindelijk net voor de grens met een voldaan gevoel bij de Mac (want in Duitsland kan je natuurlijk nog steeds de McRib krijgen. NOM NOM NOM) terwijl het zonnetje langzaam maar zeker aan de horizon verdwijnt. Wat een heerlijke dag. Een feestje zoals mijn maatje al zei. Ik kan nu al niet wachten op november, want dan keert Weekend of Hell weer terug.

Advertentie