Geen afbeelding

Sfeerverslag Dutch Comic Con 2017 – Nóg drukker en gezelliger

Dutch Comic ConAfgelopen december heb ik het enorm naar mijn zin gehad op de eerste editie van de Dutch X-Mas Con. Een evenement dat helaas niet meer terugkeert, maar wel vervangen gaat worden door de winter editie die op 11 en 12 november gaat plaatsvinden. In de Jaarbeurs in Utrecht waar ook het afgelopen weekend de Dutch Comic Con plaatsvond. Een groots en sfeervol popculture event waar liefhebbers van films, televisieseries, comics en games bij elkaar komen. En ik was uiteraard aanwezig!

Normaliter komen wij samen naar het evenement, maar mijn vriendin had helaas andere verplichtingen. Dus om 9:00 vertrok ik in mijn eentje naar de Jaarbeurs voor de eerste dag van de Dutch Comic Con en ik had er echt enorm veel zin in! Ik zag bij aankomst dat het druk is en dat is een goed teken! Voordat de derde editie officieel van start gaat heb ik al een rondje over de vloer kunnen lopen en het valt mij op dat er genoeg ruimte is voor duizenden bezoekers. Bij binnenkomst kunnen de Cosplayers zich inschrijven voor de competitie die georganiseerd werd, de fans een bakje popcorn of nachos scoren of plaatsnemen bij het hoofdpodium waar later de Q&A’s met de speciale gasten en de competitie onder de Cosplayers zouden plaatsvinden.

De gamers slaan al snel rechtsaf waar alle activiteiten rondom gaming in een aparte hal zijn verzameld en dat is top geregeld. In deze hal werden Fifa 17, Hearthstone en Overwatch competities georganiseerd, maar ook Nintendo was prominent aanwezig om de nieuwe Nintendo Switch en de bijhorende game Mario Kart 8 Deluxe te promoten. Bij Game Mania kon men de PlayStation VR rustig uitproberen en een gratis poster van de fantastische game Horizon: Zero Dawn scoren! Ook de liefhebbers van retro games konden hier terecht om even los te gaan op de ouderwetse Arcadekasten die in een hoekje stonden opgesteld. In deze hal was ook House of Wax Entertainment aanwezig met een duistere versie van het sprookjesbos en Middle-Earth.

Ondanks dat het heel verleidelijk is om de controller te pakken en plaats te nemen besluit ik toch om verder te gaan, want gamen kan ik thuis ook! In de tweede hal is er genoeg te zien en te beleven. Ik heb inmiddels al een klein praatje gemaakt met GhostCorps: Ghostbusters Dutch Division en ik zie dat hier ook een aantal wagens uit Jurassic Park, James Bond, The A-Team en Batman zijn geparkeerd. Erg gaaf om te zien! Dutch Garrison en Mandalorian Mercs Custome Club zijn ook aanwezig en dus ook genoeg personages uit het Star Wars universum die graag poseren voor een fotootje. In deze hal was ook de cosy corner inclusief een klein podium geplaatst en je kon even lekker los gaan op de dansvloer met de muziek uit Guardians of the Galaxy Vol. 2. Een film die volgende maand in de bioscoop draait. De Power Rangers deelden nog wat flyers uit en de bewakers van de Prison Break Experience die Fox had geplaatst ontvingen honderden bezoekers die zich even tijdelijk konden laten opsluiten voor een fotomomentje. Awesome! Ook hoofdsponsor AMC was goed vertegenwoordigd met niet alleen de vertoning van exclusief beeldmateriaal van Fear The Walking Dead in de aangrenzende Kinepolis bioscoop, maar ook op de beurs met een Into The Badlands Experience!

In deze hal waren ook alle speciale gasten en artiesten aanwezig. Daaronder Paul van Loon (auteur De Griezelbus), Sean Maguire (Once Upon A Time), Lennie James (The Walking Dead), Alexander Ludwig (Vikings) en Gates McFadden (Star Trek: The Next Generation). In plaats van alle gasten op een rijtje te zetten werd de artist alley speels ingedeeld met als manco dat het er af en toe verlaten uitzag. Maar de inmiddels ervaren Dutch Comic Con bezoeker weet wel dat hij of zij even verder moet kijken en ik zie al snel dat de ruimte aardig vol begint te lopen. Dat is ook niet zo vreemd gezien de sterke line-up die werd gecompleteerd door speciale gasten zoals Dirk Benedict (The A-Team) en model Stefanie Joosten. Zondag sloten ook Ian McNeice (Ace Ventura: When Nature Calls), Viriginia Hey (Farscape) en Sarah Louise Madison (Doctor Who) aan om hun fans te ontmoeten.

Er waren bijna 200 exposanten aanwezig en die werden grotendeels geplaatst in de derde en tevens laatste hal van deze gigantische Dutch Comic Con. Hier konden de fans uitgebreid op zoek gaan naar dat unieke exemplaar om aan zijn of haar collectie toe te voegen. Wat mij is opgevallen is dat de FUNKO! poppen deze keer niet meer zo prominent aanwezig zijn en dat er veel meer variatie is in het aanbod in merchandise, literatuur, video en kleding. Ondanks dat ik (noodgedwongen) de hand op de knip hield waren er genoeg toffe items aanwezig! Maar ik heb mij keurig ingehouden hoewel ik bij  The A Factor Shop en Dirtees een paar toffe shirts heb zien liggen. In de laatste hal was er ook gelegenheid om een broodje en een drankje te halen en hier vonden eveneens workshops plaats op een kleiner podium. Daarnaast konden de bezoekers hier speeddaten om wellicht de ware te vinden.

In de middag neemt de drukte toe, maar de sfeer is en blijft fenomenaal. Iedereen is vrolijk en het is gezellig. Ik heb mij enorm vermaakt met het maken van foto’s van geweldige Cosplayers die zich als zijn of haar favoriete personage hadden verkleed. Ik heb in een deuk gelegen om Captain Jack Sparrow Double NRW die speciaal uit Duitsland was gekomen en ik was opnieuw onder de indruk van het geweldige Bumblebee kostuum van Midland Cosplay Creations. De leukste Cosplayer vond ik toch wel Zoweeesooo Cosplay die met veel dedication Samara uit The Ring deed. Maar ook 404 Cosplay, Kittybel Cosplay, Dutch Catwoman, Autumn Fallings Cosplay en The Dutching Dead waren fantastisch! Ik wil dan ook weer even iedereen bedanken voor de geweldige foto’s!

De eerste dag was voor mij een geweldig, maar ook op de tweede dag was het opnieuw genieten geblazen hoewel ik grotendeels achter de schermen ben geweest om de speciale gasten Sean Maguire, Alexander Ludwig en Lennie James te interviewen. De interviews staat inmiddels online. Klik hier voor het interview met Sean, hier voor het interview met Alexander en hier voor het interview met Lennie. Het waren geweldige ervaringen en ik ben de organisatie dan ook dankbaar dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.

De derde editie van Dutch Comic Con was een groot succes. Op de eerste dag werd het evenement door meer dan 15.000 bezoekers bezocht en slipten de snelwegen rondom Utrecht langzaam dicht. Het evenement sluit af met 32.000 bezoekers! Wauw! Ik heb leuke mensen ontmoet, mooie foto’s gemaakt en genoten. Ik kijk dan ook uit naar de winter editie die zoals eerder gezegd op 11 en 12 november plaatsvindt. Wil je alle foto’s zien die ik tijdens Dutch Comic Con heb gemaakt? Kijk dan in het fotoalbum Dutch Comic Con 2017 op de Facebook pagina van Filmliefhebber com. Als je op een foto staat kan je mij een berichtje sturen en dan stuur ik ze naar je door. Dat kan ook via Facebook of stuur een e-mail naar paul.hauer@filmliefhebber.com.

Iedereen bedankt voor een geweldig weekend! Met dank aan Dutch Comic Con en TrianglePR voor de toegang.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.