Ruin me

Ruin Me (2017) recensie

Ruin me

Een spookachtige kampeertocht, een mysterieuze escape room en een spookhuis. Dit zijn wel vaker het podia waar een horrorfilm zich op afspeelt, maar in de horror/thriller Ruin Me worden deze settings gecombineerd. Een gezelschap van 4 vrienden moeten hun ergste angsten overwinnen om het helse vermaak te doorstaan, maar wanneer de lijken zich opstapelen realiseren zij zich dat ze moeten vechten voor hun leven.

Voor het jonge koppel Alex (Marcienne Dwyer) en Nathan (Matt Dellapina) is het weekendje weg een soort relatietherapie. Alex heeft een verleden als drugsverslaafde en ze probeert haar leven weer op de rit te krijgen. Omdat Nathan een horrorfanaat is en het veelbesproken avontuur wilt ervaren, besluit ze om mee te gaan. Maar de kampeertocht verloopt alles behalve soepel als bij Alex de stress toeneemt en de lijken in een rap tempo opstapelen.

Ruin Me is een film waarbij je continu afvraagt wie de dader is. De vreemde gebeurtenissen in en rondom de horrorlocaties roepen veel vraagtekens op en door de bijzondere historie van de uiteenlopende personages kan iedereen de dader zijn. Het is interessant genoeg om de aandacht van de kijker vast te houden terwijl regisseur Preston DeFrancis met overtuigende visuele en make-up effecten een aantal fragmenten creëert waar de liefhebber van bloed en gore alleen maar van kan smullen. Desalniettemin steken ook de mankementen snel de kop op.

Het acteerwerk is niet bijster bijzonder te noemen hoewel, Macienne Dwyer de rol van Alex overtuigend speelt. Als hoofdprotagonist moet zij de kijker meenemen in dit bloedstollende avontuur en door haar complexe verleden en onschuldige overkomen, is zij juist één van de personages die interessant is. Is zij wel zo lief als ze eruitziet of heeft zij juist meer op haar kerfstok? In de slotfase is er dan ook een onvermijdelijke plotwending en vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Toch is het slot niet zo sterk en door de vele herhalingen van zetten is Ruin Me niet de innovatieve horror/thriller waar ik stiekem op had gehoopt.

  • Film
2.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.