Room for Rent

Room for Rent (2019) recensie

Room for RentShin Laye is inmiddels een gevestigde naam in het horrorgenre. Te danken aan haar aandeel in de Insidious-reeks waarin ze de rol van paranormaal onderzoeker Elise speelt. Maar ze is eveneens te zien in horrorfilms zoals The Black Room en Ouija: Origin of Evil en begin 2020 zal ze te zien zijn in de reboot van The Grudge. Een inmiddels bekend gezicht in het genre kan bijdragen aan hoe een onbekende film, zoals de thriller Room for Rent, de filmliefhebber nieuwsgierig maakt.

Samenvatting van het verhaal
Na het overlijden van haar echtgenoot staat de op leeftijd geraakte Joyce (Lin Shaye) er in haar eentje voor. Met geen cent op de bankrekening besluit ze om een gedeelte van haar huis beschikbaar te stellen als Bed & Breakfast. Al gauw verhuurt ze een kamer aan de charmante Bob (Oliver Rayon) die Joyce’ hart sneller laat kloppen. Maar de jonge huurder heeft nauwelijks oog voor haar. Ondanks dat ze haar stinkende best doet om op te vallen en het drijft haar letterlijk tot waanzin. En daar had Bob geen rekening mee gehouden.

Schuldig
Ik ben eveneens schuldig om mij te laten verleiden door een goede truc om een film op te zetten. Inmiddels staat Lin Shaye wel garant voor een plezierige horrorfilm, maar Room for Rent bungelt een beetje tussen genres in. Er zijn gruwelijke momenten die prima thuishoren in een horrorfilm, maar over het algemeen is de film van regisseur Tommy Stovall een vermakelijke thriller. Die in alle eerlijkheid zeker niet foutloos is. Niet te wijten aan Shaye die opnieuw een prima rol speelt.

Van de hak op de tak
In de opening bouwt Stovall de film goed op. We krijgen iets meer inzicht in wie Joyce is en dat ze overduidelijk labiel is. Maar zo sterk als Room for Rent begint, zo slap eindigt het. Joyce weet haar bizarre gedrag goed te verbergen voor haar kersverse huurder, maar als donderslag bij heldere hemel valt hij tegen Joyce uit en hij beschuldigt haar geheel terecht van bespioneren. Hoewel daar weinig aanleiding toe is. Het voelt geforceerd aan om vervolgens te eindigen met een behoorlijk ongeloofwaardig slot. Dat is jammer, want Room for Rent heeft zeker wel de potentie om er een bloedstollende thriller van te maken. Maar helaas is dat niet het gelukt.

Waardering: 2.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.