A Nightmare On Elm Street

Robert Englund heeft meer rollen gespeeld dan die van Freddy Krueger

A Nightmare On Elm StreetIedere liefhebber van horrorfilms kent Robert Englund wel, want de acteur heeft in de jaren ’80 en ’90 meer dan 7 keer de rol van horroricoon Freddy Krueger gespeeld in de A Nightmare on Elm Street reeks. Hij heeft deze rol fenomenaal gespeeld, maar de acteur heeft in zijn mooie carrière veel meer rollen gespeeld. Ben jij ook benieuwd wat hij nog meer heeft gedaan? Dat komt goed uit, want ik heb 5 films met Robert Englund uitgekozen waarvan ik vind dat je deze gezien moet hebben!

Zombie Strippers

Robert Englund weet altijd wel zijn weg te vinden naar het horrorgenre en in 2008 speelt hij de rol van stripclubeigenaar Ian Essko in de horrorkomedie Zombie Strippers. De naam verklapt het al een beetje, maar in deze onzinnige film transformeren sexy danseressen in bloeddorstige zombies en je kunt al raden dat de hitsige mannen in het publiek op het menu staan. Onzinnig of niet, Zombie Strippers is een vermakelijke film vol met smerige praktijken en bloedfonteinen.

Freddy vs Jason

In 2003 zegt Robert Englund voorgoed vaarwel tegen Freddy Krueger en in zijn laatste optreden als de fictieve kindermoordenaar moet hij het opnemen tegen Jason Voorhees, een horroricoon uit de Friday the 13th reeks. De door Ronny Yu geregisseerde film is zeker niet onaardig, maar heeft nog maar weinig te maken met de originele en griezelige A Nightmare on Elm Street films. Dat komt mede door het feit dat Freddy vs Jason veel humor bevat. In ieder geval speelt Englund de rol van Krueger weer voortreffelijk.

Wishmaster

In 1997 was Robert Englund te zien in de horrorfilm Wishmaster, maar deze keer krijgt de acteur geen hoofdrol. De rol van de griezelige Djinn ging naar Andrew Divoff. Englund moest genoegen nemen met de rol van miljonair Raymond die een belangrijk artefact aanschaft waarin de bloeddorstige geest verborgen zit. Na zijn vrijlating zaait de Djinn dood en verderf en ook de arrogante Raymond komt op een gruwelijke wijze aan zijn einde. Englund bewijst met deze rol dat hij niet altijd een laag make-up nodig heeft om een duister figuur op het scherm neer te zetten.

2001 Maniacs

In 2005 heb ik enorm genoten van Robert Englund in de rol van de verstrooide doch maniakale burgemeester Buckman in 2001 Maniacs. In deze smerige en vermakelijke horrorfilm belanden 4 nietsvermoedende reizigers in een dorpje waar Buckman de scepter zwaait en bezig is met de voorbereidingen van een zomerfestival. Maar het festival, waar vooral veel gegeten en gedronken wordt, bevat een speciaal menu waar de 4 nieuwkomers op staan. Al gauw transformeren de overvriendelijke dorpsbewoners in bloeddorstige wezens die wel trek hebben in een vers stukje vlees.

The Mangler

Het staat als een paal boven water dat je A Nightmare on Elm Street uit 1984 gezien moet hebben, maar ik heb deze film al in de introductie genoemd. Daarom sluit ik het lijstje af met een iets onbekendere film waarin Robert Englund de hoofdrol speelt. In de horrorfilm The Mangler speelt de acteur de rol van de krankzinnige Bill Gartley, de eigenaar van een moordlustige mangel in de Gartley’s Blue Gobbin wasserij. Een klassiek ‘Ghost in the Machine’ verhaal, maar wel een hele vermakelijke. Ik vind de film uit 1995 dan ook een echte aanrader.

Welke film ontbreekt er volgens jou in dit lijstje? Heb jij nog goede tips voor de bezoekers?

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.