Poster 21 Jump Street

Review 21 Jump Street (2012)

Na vijf seizoenen was men klaar met 21 Jump Street, dat eind jaren ‘80 immens populair was bij de jongeren. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om oude series en films te gebruiken voor moderne films waarin de oude verhalen en scripts worden gemoderniseerd om zowel de oude als een nieuwe doelgroep aan te spreken. In het geval van 21 Jump Street wordt de destijds ietwat serieuze actieserie omgetoverd tot een film vol hilariteit en over the top actie dat de kwaliteit van deze luchtige film alleen maar ten goede komt.

Lees meer
Poster 22 Jump Street

Review 22 Jump Street (2014)

Na het succes van de zeer geslaagde actie/komedie 21 Jump Street kon een vervolg niet uitblijven. Magic Mike-ster Channing Tatum en komiek Jonah Hill keren terug om opnieuw in de huid te kruipen van de gespierde agent Jenko en zijn trouwe en ietwat sullige partner Schmidt. De heren hebben overduidelijk een hoop plezier in hun rollen en dat heeft dan ook effect op de kwaliteit van de film. Want ook 22 Jump Street is een hilarische actie/komedie die zijn voorganger met gemak evenaart.

Lees meer
Poster 47 Ronin

Review 47 Ronin (2013)

Ik moet in alle eerlijkheid bekennen dat ik geen fan was toen ik 47 Ronin voor het eerst zag, maar dat had te maken met het feit dat ik de verkeerde verwachtingen had. De afgelopen week is de film van regisseur Carl Rinsch op dvd, Blu-ray Disc en 3D Blu-ray Disc verschenen en ik mocht een kritische blik werpen op de Blu-ray versie. Het is dus een mooi moment om deze film een tweede kans te geven.

Lees meer
Poster Alien: Resurrection

Review Alien: Resurrection (1997)

Een vierde film in een succesvolle franchise met een onervaren regisseur aan het roer. Kan dat goed gaan? Ongeveer 5 jaar na Alien³ verscheen Alien: Resurrection in de bioscoop en de liefhebbers konden zich opnieuw opmaken voor een ijzingwekkend avontuur waarin Ripley het opneemt tegen de afzichtelijke buitenaardse wezens die zij al eerder in Alien, Aliens en Alien³ versloeg. Sigourney Weaver keert terug als het boegbeeld van de reeks en met behulp van de verbeterde technische middelen had men de kans om van Alien: Resurrection een spectaculaire film te maken. Maar zijn ze daar ook in geslaagd?

Lees meer
Aliens

Review Aliens (1986)

Na de ijzersterke horror/Science Fiction Alien, moest Avatar-regisseur James Cameron alles uit de kast trekken om een waardig vervolg te creëren. En ik ben van mening dat hij daarin is geslaagd! Het vervolg op de door Ridley Scott geregisseerde horrorfilm is geweldig ondanks dat Cameron zich veel meer richt op de actie in plaats van op de spanning. Dat maakt Aliens geen mindere, maar wel een andere film. In ieder geval keert hoofdrolspeelster Sigourney Weaver terug om opnieuw de rol te spelen van luitenant Ellen Ripley.

Lees meer
Poster Aliens vs. Predator - Requiem

Review Aliens vs. Predator 2 – Requiem (2007)

Alien vs. Predator (2004) is een heerlijke popcorn film waarin de 2 buitenaardse gedrochten uit de Alien- en Predator-reeks het tegen elkaar opnemen. Terwijl wij mensen er tussendoor hobbelen en maar hopen dat we niet door een van de 2 iconen worden afgeslacht. In Alien vs. Predator 2 – Requiem wordt het nog eens dunnetjes over gedaan, maar is het vervolg op de actie/Science Fiction ook net zo’n leuke popcorn film als zijn voorganger?

Lees meer
Poster Ant-Man

Review Ant-Man (2015)

Mierenman. Ja, dat klinkt natuurlijk niet zo tof en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik een beetje sceptisch was toen ik voor het eerst hoorde over de plannen van Marvel om een film te maken over de superheld die door het gebruik van een speciaal pak kan krimpen en speciale krachten bezit om zijn tegenstanders uit te schakelen. Ook de keuze om Clueless-acteur Paul Rudd te casten als de hoofdrolspeler vond ik discutabel. En toen verschenen de eerste teasers en trailers van de door Peyton Reed geregisseerde film en het was naar mijn mening mind-blowing! En nu ik de film heb gezien, kan ik met zekerheid zeggen dat Ant-Man als een topper in het genre bestempeld mag worden. Waarom? Dat lees je in mijn review.

Lees meer
Poster Ant-Man and the Wasp

Review Ant-Man and the Wasp (2018)

De superhelden film Ant-Man and the Wasp verscheen kort na de bombastische actiefilm Avengers: Infinity War en moest na de duistere film weer voor een kleine adempauze zorgen bij de liefhebbers van het Marvel Cinematic Universe. Want de door Peyton Reed geregisseerde actiefilm is een stuk komischer en luchtiger. Aan Paul Rudd de taak om terug te keren als de antiheld die de mogelijkheid heeft om zichzelf te verkleinen of te vergroten. En na zijn succesvolle optredens in Ant-Man en Captain America: Civil War keek ik enorm uit naar zijn derde verschijning.

Lees meer
Poster Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Review Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

Inmiddels is fase 5 van het Marvel Cinematic Universe officieel van start gegaan en het moge duidelijk zijn dat het altijd geliefde universum zwalkt. De vierde fase was ook enorm teleurstellend en geen enkele film wist indruk te maken. Met uitzondering van Spider-Man: No Way Home. Wat wel duidelijk werd is dat het multiverse een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van het MCU, maar er is nog een universum om rekening mee te houden. En dat universum komt uitgebreid aan bod in Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Lees meer