Review The Muppet Christmas Carol (1992)

A Christmas Carol is het magische kerstverhaal van Charles Dickens. Dat voor het eerst in 1843 werd gepubliceerd en tot op de dag van vandaag immens populair is. Het boek werd dan ook al meerdere keren verfilmd. Daaronder The Muppet Christmas Carol waarin het klassieke verhaal wordt verteld door de kleurrijke Muppets van Jim Henson!

Waar gaat The Muppet Christmas Carol over?

Michael Caine is een van de weinige acteurs die in beeld komt in The Muppet Christmas Carol en hij speelt de rol van de inhalige vrek Ebenezer Scrooge. Een investeerder met een buitengewoon vreemde liefde voor geld en hij heeft een gruwelijke hekel aan Kerstmis en alle activiteiten die daarbij horen. Maar daar komt verandering in als Scrooge bezoek krijgt van drie geesten. Die hem een gruwelijk noodlot laten zien als hij besluit om niet te veranderen.

Allemaal Muppets

De meeste personages uit A Christmas Carol worden vertolkt door de Muppets. De kleurrijke poppen van Jim Henson die al jaren jong en oud vermaken. Zo is Kermit de Kikker Scrooge’s trouwe klerk Bob Cratchit, Miss Piggy is zijn vrouw Mrs. Cratchit en Fozzie Bear is Fozziwig. De voormalige werkgever van de jonge Ebenezer Scrooge. Ook Gonzo en Rizzo zijn van de partij als Charles Dickens en zijn trouwe vriend. Die ons meenemen in het welbekende en hartverwarmende kerstverhaal.

Fantastische kerstfilm

Het verhaal van A Christmas Carol is zo bekend dat de film weinig verrassingen in petto heeft. De dialogen zijn één op één gekopieerd uit het boek, maar de doldwaze Muppets zorgen wel voor veel humor. Het beladen verhaal wordt dan ook op een luchtige manier verteld, terwijl de boodschap nooit verloren gaat. Dat maakt The Muppet Christmas Carol een fantastische kerstfilm. Die naar mijn mening niet mag ontbreken tijdens de feestdagen.

Waardering: 3.5 uit 5.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *