Review Night of Something Strange (2016)

Films zijn er in alle soorten en maten. Er zijn slechte films, waardeloze films en films die zo ongelofelijk slecht zijn dat ze ook weer grappig zijn. Het horrorgenre is verpest met films die kant noch wal raken en voor de liefhebber is het soms een uitdaging om door al die bagger heen te banjeren om zo nu en dan eens op een aangename verrassing te stuiten. Het geplaagde Night of Something Strange is zo’n goed foute film die eigenlijk te slecht voor woorden, maar toch erg vermakelijk is. En wellicht over 20 tot 30 jaar als cultklassieker wordt gezien.

Waar gaat Night of Something Strange over?

Een groepje scholieren gaat op weg naar het strand, maar de urenlange rit naar de eindbestemming verloopt allesbehalve vlekkeloos. Al snel worden ze het doelwit van bloeddorstige zombies die niet alleen moordlustig, maar ook geil zijn! De nietsvermoedende tieners vallen dan ook een voor een ten prooi aan de maniakale seksmaniakken met als resultaat dat ze zichzelf transformeren in afzichtelijke seksverslaafden. Alleen door samen te werken, de wiet te laten staan en zich te onthouden van gemeenschap, hebben de laatste overlevenden een kans om deze nacht te overleven.

Night of the STD’s

De komische horrorfilm van regisseur Jonathan Straiton is zoals geschreven een geplaagde productie. Het scenario lag al sinds 2009 op de planken en de productie begon in 2012. Echter duurde het maar liefst 4 jaar, totdat het product gereed was om aan het publiek te kunnen tonen. Make-up artiesten vertrokken of werden ontslagen en de film was onderhevig aan talrijke fouten die in de lange periode werden opgepoetst. Om de film dan ook iets toegankelijker te maken en om de kijkers niet af te schrikken, werd de originele titel Night of the STD’s dan ook omgetoverd tot Night of Something Strange.

Goed fout

Het verhaal is natuurlijk niet bijzonder te noemen. Men neemt 2 geile jongens, 2 keurige meiden die vreemd genoeg toch op het aanbod ingaan om een weekend erop uit te trekken en een assortiment aan uiteenlopende zombies die zowel opgewonden als bloeddorstig zijn. Stop het in een blender en je krijgt Night of Something Strange. Het is gelukkig geen seksfilm, want de makers van de horrorfilm blijven keurig binnen de lijntjes. Ondanks dat expliciete beelden, functioneel naakt en overdreven bloedfonteinen niet worden geschuwd. Een film die uitstekend past in de goed fout categorie en de kijker meer zal laten lachen dan angst zal aanjagen.

Waardering: 2 uit 5.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *