The Bourne Legacy

The Bourne Legacy (2012) recensie

The Bourne LegacyAaron Cross (Jeremy Renner) behoort tot een selectief gezelschap van geheime agenten. Door middel van medicatie en intensieve training zijn deze spionnen in staat om levensgevaarlijke missies te volbrengen voor de CIA. Maar wanneer dit project dreigt uit te lekken, besluiten de hoge bazen om hun agenten uit te schakelen. Zij slagen erin om de nietsvermoedende agenten te elimineren, maar Cross geeft zich niet zomaar gewonnen. Terwijl zijn collega’s de jacht op hem openen, slaat de geheime agent samen met wetenschapster Marta Shearing (Rachel Weisz) op de vlucht voor de huurmoordenaars van de Amerikaanse overheidsinstantie.

Een vierde deel in de Bourne-franchise is eigenlijk niet compleet zonder Matt Damon die in de voorgaande delen de rol van de geheime agent Jason Bourne voortreffelijk speelde. Jeremy Renner, de rijzende ster die uitstekende rollen speelde in Mission: Impossible – Ghost Protocol en The Avengers, doet het niet onaardig, maar hij kan het gemis niet volledig opvangen. Maar dat is niet het enige minpuntje van de door Tony Gilroy geregisseerde spionagethriller. Voor een actiefilm komt het verhaal maar langzaam op gang en zijn de ietwat zinloze dialogen saai. Men verliest – en zonder daar al teveel moeite voor te doen – eenvoudig de aandacht van de bezoeker die intussen nog eens terugdenkt aan de vermakelijke voorgangers van dit officieuze vierde deel. Niettemin zijn de actiescènes die aanwezig zijn van hoogstaande kwaliteit, maar het is niet voldoende om de teleurstelling die overheerst weg te nemen.

Waardering: 2.5 uit 5.

5 reacties

  1. Heb ‘m eergisteren gezien en het probleem voor mij was dat het te lang geleden is sinds ik het laatste deel gezien heb, waardoor ik geen idee meer had wat al die namen inhielden. Het laatste half uur maakte wel veel goed, maar de film steunt te veel op het vorige deel en kan niet makkelijk los worden gekeken.

      1. Ze moesten iets zonder Damon en dit was wel de logische weg om te gaan, maar wat mij betreft hadden ze beter een soort samenvatting aan het begin kunnen doen en dan verder puur een focus leggen op de achtervolging van de anderen. Vond trouwens bizar dat die LARX helemaal geen woord zei….hij kwam over als een soort Terminator 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.