Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) recensie

Wie had het ooit gedacht dat een simpele pretpark-attractie als inspiratie zou dienen voor een fantastische franchise zoals Pirates of the Caribbean. De film is dan ook gebaseerd op de gelijknamige attractie die al jaren de bezoekers van Disneyland vermaakt met een sfeervolle tocht door de piratenwereld. Onder leiding van producent Jerry Bruckheimer en regisseur Gore Verbinski werd de levendige wildwaterbaan omgetoverd tot een zeer vermakelijke film, die uitgroeide tot één van de belangrijkste franchises van The Walt Disney Company.

Johnny Depp als Jack Sparrow

De hoofdrol in deze kaskraker is voor Johnny Depp die op Oscarwaardige wijze de knotsgekke piraat Jack Sparrow neerzet. Zijn vrije interpretatie van de avontuurlijke zeerover en zijn bijzondere trekjes is buitengewoon goed en enorm vermakelijk te noemen. Iets wat de film enorm succesvol maakt als je het mij vraagt. Het acteerwerk van Orlando Bloom en Keira Knightley is goed te noemen terwijl Geoffrey Rush alle lof verdient voor zijn uitstekende vertolking van de barbaarse kapitein Hector Barbossa. Naast de main characters zijn er enorm veel leuke bijrollen te noemen die de wereld van Pirates of the Caribbean nog levendiger en leuker maakt.

Niet te missen!

De door Verbinski geregisseerde film is een visueel spektakel vol prachtige decors en mooie kostuums die de authenticiteit van de piratenwereld ten goede komt. De spannende gebeurtenissen die de film rijk is worden begeleid door een sterke soundtrack die door Klaus Badelt en Hans Zimmer werd gecomponeerd en inmiddels is de theme-song wereldberoemd. Alles klopt aan Pirates of the Caribbean The Curse of the Black Pear. Dat zijn succes te danken heeft aan de goed acterende cast, het leuke verhaal vol actie, spanning en humor dat dan ook voor het hele gezin geschikt is en de adembenemende special en visual effects die ook tien jaar na release nog altijd even indrukwekkend zijn als destijds. Kortom, het is een topper die je als filmliefhebber absoluut niet mag missen en daarom ook een mooie positie in mijn persoonlijke top 10 aller tijden heeft weten te bemachtigen.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Waardering: 5 uit 5.

4 reacties

  1. leuek piraten film waar depp de show steelt maar om nu te zeggen de max dat vind ik niet. ooit cuttroad Island gezien veel meer fun vond ik en dan nog met een vrouwelijke hoofdrol

      1. depp heeft veel betere films van voor pirates (nick of time, secret window, nigth gate, from hell). zie die zeker eens als ge depp fan bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.