New Year's Eve

New Year’s Eve (2011) recensie

New Year's EveDe nieuwe officier van justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart) is een vasthoudend type dat de straten van Gotham City voor eens en altijd wil ontdoen van de maffia. Samen met de mysterieuze burgerwacht Batman (Christian Bale) en rechercheur Jim Gordon (Gary Oldman) werkt hij aan een betere toekomst voor de burgers van de stad die nu nog in handen is van de onderwereld. De top van de maffia schakelt de hulp in van een maniakale crimineel The Joker (Heath Ledger) als zij met de rug tegen de muur staan. The Joker bedenkt een ingenieus plan om Batman uit te schakelen en de macht in Gotham City te grijpen. Maar de gemaskerde burgerwachter, die inmiddels het doelwit is geworden van de politie, doet er alles aan om zijn krankzinnige tegenstander te stoppen.

Op oudejaarsavond wil je bij de mensen zijn waar je het meeste om geeft om samen af te tellen van tien tot nul, het glas te heffen en te proosten en het nieuwe jaar in te luiden met een dikke zoen. En als je helemaal alleen bent en als je niet bent uitgenodigd voor een knalfeest, dan ga je driftig op zoek naar een oplossing. Althans, die boodschap komt in de zoetsappige romantische komedie New Year’s Eve van regisseur Gary Marshall duidelijk naar voren. In de creatie van de makers van The Prince & Me en Valentine’s Day volgen we enkele New Yorkers die voor zichzelf proberen te bepalen hoe en met wie zij deze oud en nieuw willen vieren terwijl de wereld in rep en roer is om het oudejaarsfeest.

New Year’s Eve is grappig in elkaar gezet. Scenarioschrijfster Katherine Fugate schreef kleine verhalen over uiteenlopende karakters die allemaal op een of andere wijze toch met elkaar in verbinding staan. Daardoor krijgt het publiek een onderhoudende film voorgeschoteld waarin we worden meegezogen in verschillende werelden van diverse karakters. Door de humor, drama en romantiek op uitstekende wijze te combineren, zorgen de filmmakers voor bijna twee uur aan amusement.

Het succes komt gedeeltelijk door de zeer uitgebreide sterrencast van New Year’s Eve. Oscarwinnaars zoals Halle Berry, Hilary Swank en Robert De Niro, Hollywoodsterren Michelle Pfeiffer, Jessica Biel, Ashton Kutcher en Sarah Jessica Parker en rijzende sterren zoals Zac Efron, Abigail Breslin, Josh Duhamel en Katherine Heigl vormen een uitstekende cast die allemaal hun vak verstaan en met overtuigend acteerwerk een goede indruk achterlaat op het veeleisende publiek. Er is weinig speeltijd voor de individuele spelers om uit te blinken en hun stempel te drukken, maar dat mag naar mijn mening de pret niet drukken.

Popzanger Jon Bon Jovi en de populaire zangeres Lea Michele, die op dit moment ook succes beleeft met haar rol in de muzikale televisieshow Glee, leveren de muzikale input. Zij spelen eveneens een belangrijke rol in het geheel, maar imponeren vooral met hun kleine optredens op het podium van een afgeladen Time Square. Daarnaast is de soundtrack gevuld met passende nummers van artiesten zoals P!nk, The Goo Goo Dolls en Frank Sinatra.

New Year’s Eve is een veelzijdige film, want Marshall’s creatie bevat maar liefst negen verschillende verhaallijnen met grappige, treurige en romantische scènes. Daarom is het niet zo vreemd dat deze productie een breed publiek aanspreekt. Deze mierzoete feel good movie is een uitstekend tussendoortje, maar verwacht geen imponerende film met een intrigerend verhaal en uitgediepte karakters. Het advies is dan ook om het verstand op nul te zetten, lekker tegen je partner aan te kruipen, een bak popcorn op schoot te nemen en saampjes te genieten van deze simpele doch vermakelijke romkom.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

2 reacties

  1. Hoe is verstand op nul en geen imponerende film positief? Door alleen de conclusie al te lezen zie je dat het in zijn genre een aardige film is maar op geen enkele manier als goede film bestempeld zou moeten worden. Maar goed, ieder zijn mening.

  2. Dit kun je niet menen. Je review is echt veel te positief. Al die losse verhalen, er is geen touw meer aan vast te knopen. Daarnaast is elk verhaaltje vanaf de eerste minuut te voorspellen. Je review lijkt wel een reclametekst. Ik hoop dat je er veel geld voor hebt gekregen, want dit kan toch geen onafhankelijk oordeel zijn zeg?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.