Clash of the Titans (2010) recensie

Clash of the TitansDe halfgod Perseus (Sam Worthington) verliest zijn familie als de heerser van de onderwereld Hades (Ralph Fiennes) op Aarde neerdaalt en dood en verderf zaait. De mensheid heeft slechts acht dagen de tijd om zich tot de Goden te wenden om genade te vragen. Maar de wraakzuchtige Perseus en een gezelschap van dappere strijders trekken ter velden om de demonische Hades en zijn monsters te stoppen. Samen met het gezelschap trotseert Perseus woeste landschappen en de duistere onderwereld om zijn maniakale tegenstanders tot een halt toe te roepen en de mensheid te redden.

Clash of the Titans scoort op bijna alle gebieden een ruime voldoende op het rapport. De acteerprestaties laten soms wat te wensen over, maar de film vermaakt van begin tot eind, de actie is spectaculair en de speciale effecten zijn in veel scènes fantastisch te noemen. Regisseur Louis Leterrier (het brein achter The Incredible Hulk) krijgt het voor elkaar om het publiek een heerlijke actiefilm voor te schotelen waarin Goden, krijgers en monsterlijke wezens de strijd met elkaar aangaan. Ik heb mij in ieder geval prima vermaakt met deze remake.

Score: 7,0

Paul Hauer

Eigenaar van het Nederlandstalige filmblog Filmliefhebber.com. Kijkt meer dan 300 films per jaar. Is een fan van de films van Quentin Tarantino, Nicholas Winding Refn en Darren Aronofsky. Kijkt bijna alles, maar heeft een lichte voorkeur voor horrorfilms en Science Fiction.

Geef een reactie