Christmas Vacation (1989) recensie

Christmas VacationDit jaar wil Clark Griswold (Chevy Chase) met zijn gezin en familie het Kerstfeest in zijn huis vieren, maar het wordt al gauw pijnlijk duidelijk dat het droombeeld dat hij heeft van een sfeervol Kerstfeest niet strookt met de realiteit. De onplezierige sfeer is vanaf het eerste moment dat zijn ouders en schoonouders een voet over de drempel zetten voelbaar. Tot overmaat van ramp komt ook zijn armoedige neef Eddie (Randy Quaid) met zijn gezin langs om het Kerstfeest te vieren en de 250.000 lampjes die Clark op zijn huis heeft aangebracht werken ook niet! Kortom, het is een Kerst om maar snel te vergeten!

Christmas Vacation is naar mijn mening een van de leukste Kerstkomedies aller tijden. De film is een aaneenschakeling van dingen die fout gaan en zodoende voor de nodige frustraties binnen het huishouden van de Griswold’s zorgt. Hoewel dit als leedvermaak dient, zijn de gebeurtenissen typerend en in sommige gevallen enorm herkenbaar. Dat maakt de film wellicht nog leuker en vermakelijker, maar bovenal onmisbaar tijdens de feestdagen.

Beoordeling
  • Film

Advertentie

Paul Hauer

Eigenaar van het Nederlandstalige filmblog Filmliefhebber.com. Kijkt meer dan 300 films per jaar. Is een fan van de films van Quentin Tarantino, Nicholas Winding Refn en Darren Aronofsky. Kijkt bijna alles, maar heeft een lichte voorkeur voor horrorfilms en Science Fiction.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.